APLEC, OPLC

Oficina pública de la llengua catalana

L’APLEC DEMANA LA CREACIÓ RÀPIDA DE L’OPLC ALS MINISTRES D’EDUCACIÓ I CULTURA I VOL VEURE EL PREFECTE

 

En français

L’APLEC, Associació per a l’Ensenyament del Català, comunica :

Al terme d’un any de blocatge per l’estat de la posada en plaça de l’Oficina pública de la llengua catalana, l’APLEC que constata les greus conseqüències de l’absència d’un organisme de política lingüística per l’ensenyament del català a tots els nivells (de la maternal a la universitat) demana al prefecte dels Pirineus-Orientals de rebre d’urgència una delegació representant l’associació, així com les associacions catalanes i les entitats membres de l’Oficina que hi voldran participar. Al mateix temps l’APLEC ha sol·licitat la intervenció dels ministres de Cultura i d’Educació perquè desbloquegin immediatament la posada en plaça de l’OPLC i per això que aprovin el finançament (50 000 euros per ministeri) previst. Des de desembre 2017, l’Oficina pública de la llengua catalana, els seus estatuts i les modalitats de funcionament han estat aprovats per les associacions catalanes, les institucions i col·lectivitats locals. És absolutament incomprensible que l’estat bloquegi la publicació al JO de la creació de l’OPLC sota pretextos tan poc creïbles com acceptables.

En absència d’una reunió ràpida l’APLEC cridarà a una mobilització de sosteniment perquè se posi en plaça l’Oficina pública de la llengua catalana en concertació amb les associacions i les institucions concernides.

La llengua catalana i el seu ensenyament no se poden pas més permetre d’esperar la bona voluntat de responsables parisencs hostils o, en el millor dels casos, que no comprenen res a la situació del català i de la Catalunya Nord.

logoOffice public de la langue catalane

L’APLEC DEMANDE LA CRÉATION RAPIDE DE L’OPLC AUX MINISTRES DE L’ÉDUCATION ET DE LA CULTURE ET VEUT VOIR LE PRÉFET

 

L’APLEC, Associació per a l’Ensenyament del Català, comunica :

Au terme d’une année de blocage par l’état de la mise en place de l’Office public de la langue catalane, l’APLEC constatant les graves conséquences de l’absence d’un organisme de politique linguistique pour l’enseignement du catalan à tous les niveaux (de la maternelle à l’université) demande au préfet des PO de recevoir d’urgence une délégation représentant l’association, ainsi que les associations catalanes et les entités membres de l’Office qui voudront s’y joindre. En même temps l’APLEC a sollicité l’intervention des ministres de la Culture et de l’Éducation afin qu’ils débloquent immédiatement la mise en place de l’OPLC et pour ce faire que soit approuvé le financement (50 000 euros par ministère) prévu à cet effet. Depuis décembre 2017, l’Office public de la langue catalane, ses statuts et ses modalités de fonctionnement ont été approuvés par les associations catalanes, les institutions et collectivités locales. Il est absolument incompréhensible que l’état bloque la publication au JO de la création de l’OPLC sous des prétextes aussi peu crédibles qu’acceptables.

En l’absence d’une réunion rapide, l’APLEC appellera à une mobilisation de soutien à la mise en place de l’Office public de la langue catalane, en concertation avec les associations et les institutions concernées.

La langue catalane et son enseignement ne peuvent plus se permettre d’attendre le bon vouloir de responsables parisiens hostiles ou, dans le meilleur des cas, ignorants de la situation du catalan et de la Catalogne Nord.

APLEC

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 votes
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal