IFCT, APLEC, Alà Baylac Ferrer

Primera sessió de l’agregació de català en 2019

L’APLEC se felicita de la creació de l’agregació de les llengües de França i anuncia que s’acaba de publicar el programa de les proves de català

El concurs proposarà una plaça per la sessió 2019 (al mateix temps que la llengua basca, i després que en 2018, el concurs hagi proposat una plaça pel bretó, el cors i l’occità. Una agregació de català permet (per fi !) que els professors de secundari puguin – com els seus col·legues de les altres disciplines – preveure una progressió de llur carrera. També deixa la perspectiva que se creï la funció d’inspector de llengües dites regionals (que per ara no existeix).

L’IFCT – els Estudis Catalans de la Universitat – preveuen d’obrir a la reentrada de setembre 2018 (i tan bon punt rebi confirmació del suport financer de les institucions locals…) una preparació al concurs. Els futurs candidats han de contactar l’IFCT (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) per rebre les informacions al respecte.

L’APLEC dona tanmateix suport a les associacions de defensa de les llengües i al Consell nacional de les universitatss (CNU secció 73 de les llengües regionals) que demanen al ministeri que el concurs pugui ser obert cada any per totes les llengües. Contacte i informacions: www.aplec.cat

Programa de les proves de català

Alà Baylac Ferrer

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 votes
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal