CSC

Hora solidària 37; Tornem als carrers

CRONOLOGIA ( 4 de juny) 37è dijous que ens trobem, n’hem passat onze cadascú de casa estant.

El 4 de juny nos sem trapat de nou a Perpinyà per a denunciar la injustícia, els empresonaments, els exilis i la repressió política que pateixen els independentistes catalans.

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Divendres 29 de maig

 • l’Audiència de Girona confirmar la decisió d’enviar a judici 17 dels investigats pel tall de les vies de l’AVE a Girona, en les protestes de l’1 d’octubre del 2018. El judici es farà el proper 11 de juny. Les penes previstes van dels 2 als 5 anys de presó.
 • El fiscal de delictes d'odi de Barcelona demana entre 8 i 18 anys de presó per a nou joves detinguts per manifestar-se contra un acte del partit espanyol d’extrema dreta Vox a Barcelona el juny del 2019.

Dissabte 30 de maig

 • « sense llibertat no hi ha normalitat » aquest és el lema d’una acció sorpresa d’Omnium Cultural a desenes de municipis del país. És la seua primera mobilització per reclamar la llibertat dels presos polítics després del confinament .

Dilluns 1 de juny

 • Jordi Sànchez surt amb permís de la presó dels Lledoners. Pot reprendre la seua tasca de voluntariat però no treballar a la Crida Nacional de la que n’és president.

Dimarts 2 de juny

 • l'Organització Mundial contra la Tortura reclama a l'Estat espanyol l'anul·lació de les condemnes de Jordi Cuixart i de Jordi Sànchez, per ser "desproporcionades" i convida al govern espanyol a complir amb les obligacions internacionals de respectar la llibertat d'expressió i reunió recollits en tractats internacionals avalats per Espanya.

 • El jutge que investiga l’actuació violenta de la policia espanyola l’1-O descarta d’arxivar el cas, com demanava la fiscalia, i continuarà la investigació. Segons el jutge l’actuació policíaca no va ajustar-se a allò que preveu la legislació vigent. Fins ara hi ha una cinquantena d’agents investigats.

Dijous 4 de juny

 • Sobresseïda la causa contra 9 independentistes per tallar les vies de l’AVE a l’estació de Sants de Barcelona durant la Vaga del 8 de novembre del 2017. Aquell dia centenars de persones convocades per Universitats per la República van ocupar les vies del tren de l’Estació de Sants, al mateix temps que es paralitzava durant tot el dia l’activitat ferroviària a l’Estació de Girona.

Resum de l'actualitat al peu del Castellet. Berenguer Ballester

A les 18h30 sortíem de la Plaça Aragó i el seguici anava cap al Castellet pels carrers centrals de Perpinyà, amb pancartes recordant la situació actutal, les condemnes.

Vídeos

Dj04 web5Dj04 web5Dj04 web5Dj04 web5Dj04 web5

El Comiè torna al Castellet i crida Llibertat

La Prisca interpreta la "Jota de l'amor"

L'Adrià Bonjoch presenta i toca Max Havart

 

La Prisca

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

 • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
 • fent propostes, fent passar informacions
 • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
 • fent conèixer el Portal