CSC, #JoRestiACasa

Hora solidària de casa estant (11)

Avui dia 28 de maig, encetem l'onzena hora solidària des del confinament. #JoRestiACasa

CRONOLOGIA ( 28 de maig) 36è dijous que ens trobem , l’onzè cadascú de casa estant.

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Divendres 22 de maig

-torna el tall a la Meridiana després de 70 dies de confinament.

Dissabte 23 de maig

-la plataforma 3 d’Octubre es manifesta a la Plaça Sant Jaume de Barcelona : « aturem la repressió, defensem drets i llibertats ». Es manifesten 50 persones, el màxim autoritzat pel ministeri d’Interior espanyol.

Diumenge 24 de maig

-la presó de Lledoners denega la qualificació del 100.2 a Jordi Sànchez contràriament a la nota de premsa divulgada pel Departament de Justícia de la Generalitat que avalava la seua sortida per treballar i fer voluntariat. Es l’únic pres polític que no pot sortir a treballar. Jordi Sànchez havia demanat canviar la seua feina en una entitat social per treballar a la Crida Nacional de la que n’és secretari nacional.

Dilluns 25 de maig

-el Tribunal Constitucional espanyol anuncia que el proper 16 de juny es tornarà a reunir, haurà de decidir si els presos polítics poden quedar en llibertat després d’haver acceptat els recursos contra la sentència del Tribunal Suprem. La revisió pel ple del Constitucional de les condemnes als presos polítics és un pas imprescindible perquè el cas arribi als tribunals europeus.

-unes 200 persones es concentren al barri de Gràcia de Barcelona en suport als presos polítics. No hi hagut intervenció dels Mossos a diferència de la setmana passada

Dimarts 26 de maig

-la Fiscalia espanyola demana a Dani Gallardo 6 anys de presó i 3.000 euros de multa per haver-se manifestat en solidaritat amb el poble català.

-des del dimarts 19 de maig cada dimarts a 20h tornen les manifestacions a les places i als carrers a la crida d’una quarantena d’entitats i associacions dels Països Catalans : « la vida abans que el capital ». Entre els signants, destaquen l'ANC, la CUP, Alerta Solidària, la Coordinadora obrera sindical, el Grup de Suport de Víctimes i Encausades de l’1-O o el Sindicat d’estudiants dels Països Catalans.

Dimecres 27 de maig

-l’eurodiputat Yannick Jadot, cap de llista dels ecologistes francesos a les eleccions europees, demana en una reunió pública a Perpinyà l’alliberament dels presos polítics catalans. Qualifica la justícia espanyola com indigna d’una democràcia.

Dijous 28 de maig

-l’Audiencia Nacional espanyola anuncia que reprendrà el proper 8 de juny el judici per l’1 d’Octubre al major dels Mossos d’Esquadra , Josep Lluis Trapero, i a la cúpula del departament d’Interior de la Generalitat.

Resum de l'actualitat per Berenguer Ballester

Els vídeos seran disponibles a 2 quarts de 7 de la tarda

Cronologia

La Inès crida a la llibertat

 

L'Arnau "Aquesta Remor"`

"A bon port" per la Glòria

"La remendaire" per la Prisca

"La dama d'Aragó" per la Martina

L'Andreu reflexiona sobre l'estat de dret a l'estat espanyol i a Europa

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal