CSC, #JoRestiACasa, #LlibertatPresosIExiliats

Hora solidària de casa estant (8)

Avui dia 7 de maig, encetem la vuitena hora solidària des del confinament. #JoRestiACasa

Tots els vídeos a partir de 18h30

CRONOLOGIA ( 7 de maig) 33è dijous que ens trobem, el vuitè cadascú de casa estant.

-aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Divendres 1 de maig

  • El PEN Internacional, L'associació d'escriptors que promou la literatura i la llibertat d'expressió, inclou Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Valtònyc a la llista dels escriptors, periodistes i artistes represaliats el 2018 a conseqüència de les seves activitats.

Diumenge 3 de maig

-la setmana s’acaba amb un balanç de 33 morts a Catalunya Nord des del començament de la crisi sanitària. Des del passat divendres no hi hagut cap mort pel coronavirus a l’Hospital de Perpinyà. El nombre d'hospitalitzacions és de 14.

Dilluns 4 de maig

-el govern espanyol admet haver condecorat policies investigats per un ús excessiu de la força l’1 d’octubre del 2017. Ho ha fet en resposta a una pregunta del diputat basc Jon Iñarritu. La condecoració implica un complement salarial entre el 10% i el 20% del salari dels policies.

Dimarts 5 de maig

-el ministeri fiscal espanyol interposa un recurs a la decisió de l’Audiència de Barcelona que permet que Jordi Sànchez pugui sortir unes hores de la presó per fer voluntariat, el seu argument es basa en la necessitat de ‘reeducar’ el pres i que la seua condemna ha de servir per a ‘intimidar’ la societat catalana.

Dimecres 6 de maig

-el Tribunal Constitucional espanyol admet a tràmit els recursos dels presos politics contra la sentència condemnatoria del Tribunal Suprem espanyol . Per diversos presos el Tribunal ho ha fet només per bloquejar el seu accés al Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg.

-el govern espanyol allarga el període d’estat d’alarma gràcies als vots de Ciudadanos i del PNB, el partit Nacionalista Basc. Durant l’estat d’alarma son prohibides les manifestacions.

Bona setmana a tothom, fins dijous de la setmana entrant tot esperant properament poder-nos trobar un altre cop al Castellet de Perpinyà

La Inès crida a la llibertat

El Pere Figueres canta un text seu, un homenatge al Joan-Pau Giné, al Jaume Queralt, als presos, als exiliats i represaliats polítics

 

La Marie Claude i el Francesc canten Jordi-Pere Cerdà

El Frederic diu un poema per la Dolors Bassa

La Leslie canta Jordi-Pere Cerdà 

 

"Cremat l'home" un text del Joan Pau Giné dit per l'Esteve Sabench

L'Andreu clou aquesta vuitena hora solidària

"Si no sabeu on aneu, mireu d'oin veniu" , fa una mirada enrer de 40 anys

Gràcies a tots els que han donat la seua veu, han compartit música, poemes i cants pels presos, exiliats i represaliats polítics.

Hi tornem dijous 17 de maig a les 18h30 

Tu també hi pots participar enviant un vídeo a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal