CSC

CRONOLOGIA ( 5 de març)

 24è dijous que ens trobem aquí davant del Castellet

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Divendres 28 de febrer

-el Tribunal de Justícia de Catalunya processa Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per l’organització del referendum del 1er d’Octubre, els cita a declarar l’11 de març i els imposa altíssimes fiances : gairebé 3 milions d’euros a Jové i més d’1 milio i mig per Salvadó.

- « Hem entrat a Catalunya. Molt contents i emocionats de tornar a trepitjar terra catalana com a persones lliures, després de més de dos anys i tres mesos vivint a l'exili »… aquest és el tuit del president Puigdemont amb una foto d’ell i de Clara Ponsati a la Porta dels Països Catalans a Salses.

- els sudcatalans comencen a arribar a Perpinyà.

- al vespre Carles Puigdemont és aclamat al camp de l’Usap.

Dissabte 29 de febrer

-el president és rebut pel batlle Jean Marc Pujol a l’Ajuntament de Perpinyà i poc després al Consell Departamental per la presidenta Hermeline Malherbe.

-l’acte al Palau de les Exposicions comença amb una hora de retard tot esperant els autobusos retinguts per controls de la policia espanyola a la frontera. Un centenar d’autobusos no poden arribar a Perpinyà.

-entre 150 i 200 mil persones omplen el Parc de les Exposicions i els voltants per l’acte del retorn a Catalunya de Carles Puigdemont,Clara Ponsatí i Toni Comín.

Als parlaments s’agraeix repetidament el paper de Catalunya Nord en el procés cap a la República catalana.

-després de l’acte es fa la Fira d’entitats davant el Palau dels Congressos, sardanes al Castellet i una hora solidària a finals de tarda amb una salutació de Susanna Barreda la companya de Jordi Sanchez. Els carrers, els bars, els restautants de Perpinyà s’omplen de sudcatalans.

Diumenge 1 de març

-el president Quim Torra visita el Memorial del Camp de Ribesaltes i Carles Puigdemont va a Cotlliure i visita la tomba d’Antonio Machado on es produeix un incident amb un grup d’espanyolistes.

Dilluns 2 de març

-el conseller Raul Romeva surt de la presó dels Lledoners per primer cop amb un permís penitenciari per treballar 6 hores al dia, 3 dies a la setmana.

-el Tribunal de Justícia de la Unió Europea dona la raó a Valtonyc, diu que només es pot aplicar el codi penal del moment dels fets. El proper 24 de març el Tribunal d'Apel·lació de Gant decidirà si accepta o no la seua extradició.

Dimarts 3 de març

-el vice-president Oriol Junqueras també surt de la presó dels Lledoners per primer cop també amb un permís penitenciari per treballar 6 hores al dia, 3 dies a la setmana.

Dimecres 4 de març

-silenci de la Fiscalia espanyola després de la persecució, amenaces i insults a la diputada Laura Borràs per part de policies espanyols davant el Congrès dels Diputats a Madrid.

Dijous 5 de març

-el Tribunal d’Edimburg a Escòcia ajorna la seua decisió sobre l’euroordre espanyola contra la consellera Clara Ponsatí fins el 18 de juny.

-un jutjat de Girona demana al Tribunal Suprem espanyol que obri una causa contra Carles Puigdemont per pressumptes delictes de quan era batlle de Girona. Unes informacions que ja van sortir fa un any i que el fiscal va descartar.

Resum de l'actualitat al peu del Castellet. Berenguer Ballester 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal