CSC

Cronologie (13 de febrer)

21è dijous que nous trobem aquí, al peu del Castellet

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Divendres 7 de febrer

-una delegació de batlles de Catalunya Nord, amb el senador Francesc Calvet i el vicepresident del Consell Departamental Nicolas Garcia, ha estat rebuda al Palau de la Generalitat pel president Quim Torra. -l’Audiència espanyola embarga el comptes de l’advocat de Carles Puigdemont Gonzalo Boye. -la Fiscalia espanyola s’oposa al permís de 72 hores per a Jordi Sanchez per manca de penediment.

Dissabte 8 de febrer

-com cada dia, des en fa 118, es talla l’entrada de Barcelona per la Meridiana i fa 55 dies que va començar el Cruïlla Girona, cada dia de 8 a 9 del vespre , diuen : « fins el compliment del mandat popular de l’1 d’octubre ». A Palma de Mallorca 122ena interpretació del Cant dels Ocells. A Artés 825è Cant dels ocells, « sortirem a cantar mentre no siguem lliures » diuen.

Diumenge 9 de febrer

-unes 500 persones participen a les 4 marxes grogues que acaben a la plaça U d'octubre de Girona per la llibertat dels presos politics i la independència. -es fa públic que el Tribunal Constitucional espanyol va establir una estratègia per mor d’impedir que els recursos dels presos politics sobre el procés arribessin al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Dilluns 10 de febrer

-el Tribunal Suprem espanyol envia al Parlement europeu la petició de suplicatori per Clara Ponsatí. -Dimarts 11 de febrer -Júlia Taurinyà fa pública la seua dimissió com a presidenta de la Delegació del Consell per la República, en un tweet parla de motius ideològics, relacionals, professionals i de salut. Júlia Taurinyà diu que donarà més explicacions després de l’acte del 29 de febrer. -després que la Fiscalia espanyola s’oposés al permis de 72 hores per Jordi Cuixart el Jutjat de Vigilància Penitenciària l’autoritza. 

-el Tribunal Constitucional espanyol demana a la Fiscalia que persegueixi el president del Parlament Roger Torrent i la Mesa per haver acceptat la moció a favor de l’autodeterminació presentada per la CUP l’octubre del 2019. El Tribunal accepta doncs el recurs presentat pel govern de Pedro Sanchez.

Dimecres 12 de febrer

-després de la dimissió de Júlia Taurinyà la Delegacio del Consell per la República de Catalunya Nord elegeix Josep Bonet nou president, Joan Lluis Lluis vicepresident i portaveu, Carles Sarrat secretari i Carles Garsaball tresorer. Sobre l’acte del 29 de febrer a Perpinyà la Delegació lamenta el silenci de la Prefectura. -la Junta de tractament de la presó de Mas d’Enric acorda un permís per a sortir de la presó a Carme Forcadell, podrà sortir durant 9 hores cada dia, 3 dia a la setmana.

Dijous 13 de febrer

-TV3 i Catalunya Ràdio tornen al Conflent despres de 15 anys d’absència, gràcies a l’antena instal.lada pel Casal del Conflent i la Plataforma per la llengua.

Resum de l'actualitat al peu del Castellet. Berenguer Ballester 

 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal