CSC

CRONOLOGIA ( 23 de gener)

17è dijous que ens trobem aquí davant del Castellet

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Dijous 16 de gener

-després de trobar-nos aqui davant del Castellet Jordi Cuixart surt de la presó de Lledoners amb un permis de 48 h.

Divendres 17 de gener

-la Fiscalia del Tribunal Suprem espanyol avala que Quim Torra continuï de diputat i president i dubta de la competència de la Junta Electoral Central per inhabilitar un diputat autonòmic.

Dissabte 18 de gener

-la premsa comenta que l’estadi Aimé Giral podria ser l’escenari de l’acte que Carles Puigdemont té previst a Perpinyà la segona quinzena de febrer. Hores després la Delegació del Consell per la República diu que s’ha escollit finalment l'esplanada del Parc de les Exposicions perquè es calcula una presència de 50 a 100.000 persones.

-la portaveu del govern francès Sibeth Ndiaye reconeix a Perpinyà que Carles Puigdemont té inmunitat parlamentària com a diputat europeu i que el seu govern la respectarà.

-Jordi Cuixart torna a la presó de Lledoners després del primer permís de 48 hores.

Diumenge 19 de gener

-2a Caminada per la Llibertat entre Sant Feliu d’Amunt i Millars. El batlle de St Feliu Robert Olive , un dels signants del manifest dels batlles, dona la benvinguda davant l’Ajuntament. A Millars la batllessa Damienne Beffara s’afegeix al manifest.

-3 mesos després de les protestes per la sentència encara hi ha 5 persones en presó preventiva. Els advocats d’Alerta Solidària denuncien racisme perquè tots són estrangers : El Charaf , Ibrahim i Mouhcine són a la presó de Puig de les Basses, Mohamed al Centre d’internament per a estrangers de Barcelona, on en qualsevol moment pot ser deportat al Marroc i Charles un jove nord-americà que trambé pot ser extradit.

 Dilluns 20 de gener

- Comença el judici al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l'ex secretaria general d'Interior i l'ex director general de la policia Pere Soler. Estan acusats, d'una banda de permetre la mobilització del 20-S davant la seu d'Economia i dificultar la sortida de la comissió judicial, i d'una altra de no impedir el referèndum de l'1-O. La Fiscalia demana 11 anys de presó per Trapero, Soler i Puig per un delicte de rebel·lió, i 4 anys per Laplana per un delicte de sedició. És previst que el judici s'allargui dos mesos.

Dimarts 21 de gener

-el tall de l’avinguda Meridiana de Barcelona arriba als 100 dies, va començar el 14 d’octubre dia en que es va fer publica la sentència. A causa del temporal els actes previstos per celebrar aquesta fita es faran aquest proper dissabte.

Dimecres 22 de gener

-una vintena d’estats retreuen a Espanya les mesures repressives contra els ciutadans en l’Examen Periòdic Universal del Consell dels Drets Humans de Nacions Unides.

Dijous 3 de gener

-el Tribunal Suprem espanyol denega les mesures cautelars demanades pel president Quim Torra i doncs manté la seva inhabilitació. Torra diu que no hi ha cap canvi i que continua sent diputat i president perquè així ho ha ratificat recentment el Parlament .

-La consellera Clara Ponsatí compareix davant del jutjat d'Edimburg per l’euroordre que demana la seua extradició, el judici definitiu començarà l’11 de maig i durarà diverses setmanes, per aixó demana fons per a la seva campanya jurídica contra l’estat espanyol. Ponsatí serà eurodiputada a partir del febrer per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea el pròxim 31 de gener.

-i una darrera nota aquesta lligada amb el temporal d’aquests tres darrers dies. Molta gent ha patit dels aiguats, entre ells la familia Gonzales de Montferrer al Vallespir, l’aigua s’ha emportat la cria de porcs, amb els animals, els casots…Els Gonzales van ser a l’iniciativa , amb els barbers, del Dinar Groc que es va celebrar a Baó el 24 de novembre.

 Resum de l'actualitat al peu del Castellet. Berenguer Ballester

 

Aquest dijous unes desenes de persones han tornat a concentrar-se al peu del Castellet.

Hi han intervingut la Montse Biosca i el Pere Becque per Òmnium, han cantat la Leslie Malet i el Pere Figueres amb els concentrats, un acte animat pel Francesc Bitlloch.

Pere Figueres 01 23 Castellet

concentrats 01 23 Castellet

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 votes
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal