CSC

CRONOLOGIA ( 16 de gener)

17è dijous que ens trobem aquí davant del Castellet

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Divendres 10 de gener

-és un dia intens de resolucions judicials :

-deu persones de Girona reben una citació de la Guardia Civil espanyola perquè vagin a declarar com a investigats pel tall de l'Autopista a la Jonquera dels dies 11 i 12 de novembre.

-Jordi Ros i Germinal Tomàs surten en llibertat sota fiança de 30.000 i 15.000 euros. Són els darrers CDR detinguts el 23 de setembre en l’operació Judes acusats de pertànyer a una organització terrorista.

-el Parlement europeu retira la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras i el jutge espanyol, instructor de la causa del procés, demana el suplicatori al Parlament europeu perquè retiri la immunitat a Carles Puigdemont i Toni Comín i manté les euroordres contra ells.

-el Tribunal suprem espanyol decideix retirar la credencial de diputat al president Quim Torra.

I després de reunir-se amb JcCat, ERC i la CUP Quim Torra anuncia que el govern no reconeix la suspensió decidida pel Tribunal Suprem espanyol.

-la sala de la Unió de Ceret s’ompla per l’acte de presentació de la Delegació del Consell per la República de Catalunya Nord.

-i el 89è tall de la Meridiana és especialment important per l’amenaça de grups d’extrema dreta espanyolistes que es manifesten en contra.

Dissabte 11 de gener

-9 persones més reben una citació de la Guardia Civil espanyola per anar a declarar a Girona pel tall de l’autopista.

-la Delegació del Consell per la República de Catalunya Nord calcula que vindran a Perpinyà entre 50 i 100.000 persones per l'acte que es farà amb Carles Puigdemont i Toni Comin el proper mes de febrer. El batlle de Perpinyà Jean Marc Pujol diu que l’Ajuntament fara tot el que calgui per l’organització d'aquest acte.

-Diumenge 12 de gener-el president del Parlament, Roger Torrent, diu que garantirà que el president de la Generalitat, Quim Torra, pugui votar i intervenir al proper plè dels dies 22 i 23 de gener i explica que la Junta Electoral Central és un òrgan administratiu que no pot modificar la composició d'un Parlament ni inhabilitar un diputat, i encara menys un president.

Dilluns 13 de gener

-Carles Puigdemont i Toni Comin comencen la seua activitat com a eurodiputats al Parlement d’Estrasbourg. Els acompanyen els presidents Quim Torra i Roger Torrent , diversos consellers i representants dels parits i entitats independentistes i un centenar de persones vingudes de Catalunya. Oriol Junqueras també elegit a les eleccions europees continua a la presó.

-els lletrats del Parlement defensen que la Junta Electoral Central no pot retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat.

-800è dia que un grup de veïns de l’Eixample de Barcelona, es troben diàriament per reivindicar l’alliberament dels presos i exiliats polítics catalans . Ho fan des del 5 de novembre del 2017.

Dimarts 14 de gener

-Tsunami democràtic anuncia noves mobilitzacions. Constata que malgrat les promeses de diàleg , "no s'aturen les resolucions judicials, la violència estructural, ni la persecució ideològica i política".

-el Parlement manté l’escó al president Quim Torra.

Dimecres 15 de gener

-Jordi Cuixart i Jordi Sanchez reben el permis del servei corresponent de la Generalitat per sortir 48 hores de la presó. No es concreta quins dies i els dos demanen que per aquesta primera sortida es respecti la seua intimitat.

Dijous 16 de gener

-el Parlement europeu inicia el tràmit del suplicatori sobre Carles Puigdemont i Toni Comin. Els advocats del president assenyalen un defecte de forma en el tràmit.

 Resum de l'actualitat al peu del Castellet. Berenguer Ballester

Caminada Sant Feliu Millars 1000

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 votes
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal