CSC

CRONOLOGIA ( 9 de gener)

16è dijous que ens trobem aquí davant del Castellet

 

-aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

Divendres 3 de gener

-la Junta electoral central espanyola inhabilita Quim Torra com a president de la Generalitat, i li suspèn l'acta de diputat. La plaça Sant Jaume de Barcelona s’omple de gent que protesta per la mesura.

-poc després el PP anuncia que la mateixa Junta electoral central inhabilita Oriol Junqueras com eurodiputat tot i la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió europea que fa pocs dies havia considerat que tenia inmunitat.

Dissabte 4 de gener

-amb els vots de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP i amb l’abstenció dels Comuns el Parlament de Catalunya ratifica Quim Torra com a president de la Generalitat.

-a l’exterior centenars de manifestant convocats per l’ANC mostren el seu suport al President Torra. Han hagut de forçar les portes del parc de la Ciutadella per apropar-se al Parlament.

-i centenars de pallassos convocats pel col·lectiu Som Riure es concentren davant la prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana de Barcelona amb el lema "N'estem fins als nassos". Es fan també manifestacions a diversos punts del país.

-a Madrid comença la sessió d’inventidura de Pedro Sanchez com a president del govern espanyol.

Diumenge 5 de gener

-Pedro Sanchez no supera la primera votació d’investidura. Els 13 diputats d’ERC s’abstenen , els 8 de Junts per Catalunya i els 2 de la CUP voten en contra.

Dilluns 6 de gener

-diversos batlles i elegits de Catalunya Nord es reuneixen a Perpinyà per mostrar la seua solidaritat amb el President Quim Torra i reiteren el seu suport amb els presos i exiliats. La reunió és a iniciativa del batlle de Perpinyà Jean Marc Pujol.

-el Parlement europeu informa que Junqueras, Puigdemont i Comín han de prendre possessió dels seus escons en el ple del 13 de gener. Carles Puigdemont i Toni Comin reben les acreditacions definitives.

Dimarts 7 de gener

-Pedro Sánchez és investit president del govern espanyol per majoria simple amb dos vots de diferència entre el sí i el no. Com a la primera votació ERC s’absté i Junts per Catalunya i la CUP voten en contra.

-Oriol Junqueras, és escollit vice-president primer dels Verds/ALE al Parlament Europeu i president del subgrup de l’Aliança Lliure Europea.

Dimecres 8 de gener

-la portaveu del govern Meritxell Budó diu que la Generalitat facilitarà la presència de Junqueras a Estrasburg el proper dia 13. Explica que si el Tribunal Suprem espanyol no acata la sentència del Tribunal europeu hi ha un altre mecanisme per que Oriol Junqueras pugui assistir com a eurodiputat al ple del Parlament Europeu…sense donar més detalls.

Dijous 9 de gener

-El Tribunal suprem espanyol decideix que Oriol Junqueras continui a la presó i inhabilitat tot i que el Tribunal de Justícia de la Unió europea li va reconèixer la inmunitat com a eurodiputat.

-l’ANC convoca una manifestació de protesta davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el proper dilluns dia 13 a migdia.

Resum de l'actualitat al peu del Castellet. Berenguer Ballester

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 votes
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal