cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 234 ( 21 de març)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 14 de marc

01 Adrià

  • la sala penal de l’Audiència espanyola desestima el recurs presentat per Josep Lluís Alay i Marta Molina contra la decisió del jutge instructor Manuel García-Castellón de traslladar al Tribunal Suprem espanyol una part la causa de Tsunami Democràtic, perquè investigui per un delicte de terrorisme Carles Puigdemont, eurodiputat, i Ruben Wagensberg, diputat al parlament i, per tant, aforats.

divendres 15 de març

  • Adrián Sas fa una conferència de premsa l’endemà que es confirmés la seva condemna de tres anys i sis mesos de presó per haver-se manifestat en el primer aniversari del referèndum del Primer d’Octubre. Ha demanat una nova onada de mobilitzacions contra la repressió de l’estat espanyol i ha criticat la llei d’amnistia, que ha titllat de parcial. Ha explicat que encara no se li ha notificat l’executòria que li dóna un termini de deu dies per a entrar a presó, de la qual ha dit que s’assabentà per premsa, però ha avançat que no s’hi presentarà voluntàriament.

dissabte 16 de març

02 golf

  • unes 4.000 persones es manifesten des del llac fins a l’Ajuntament de Vilanova de Raó contra el projecte de creació d’un camp de golf, un gran hotel i 600 habitatges.

03 Sas

  • Centenars de persones s’apleguen als Jardinets de Gràcia de Barcelona per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol, anunciada aquesta setmana, que confirma la condemna d’Adrián Sas a tres anys i sis mesos de presó per haver-se manifestat en el primer aniversari del referèndum del Primer d’Octubre, l’any 2018. Hi han assistit personalitats polítiques, com ara Aurora Madaula, i els encausats de l’operació Judes. La mobilització, encapçalada per la pancarta “Lluitem pel dret a la manifestació”, ha acabat a la seu d’ERC a Barcelona, on els manifestants, que han cridat lemes com ara “Qui sembra la misèria recull la ràbia” o bé “Esquerra i Junts per Cat, la paciència s’ha acabat” han llegit un escrit en suport de Sas.

dilluns 18 de març

04 Puigdemont

  • el president Carles Puigdemont anuncia que aquest dijous serà a l’ajuntament d’Elna a 19h on ferà una conferència oberta a tothom.

05 apelleció

  • la secció d'apel·lació penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs de la Fiscalia i manté la suspensió de la deliberació que havia de fer a finals de febrer sobre la revisió d'una condemna a un independentista amb la justificació que hi ha en tràmit la llei d'amnistia pels fets del Procés, i a la qual podria acollir-se. Es tracta de Víctor Verdejo, independentista de Vilanova i la Geltrú condemnat a 3 anys de presó per una protesta de Tsunami Democràtic al Camp Nou el 2019 contra la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes. Alerta Solidària ha informat de la resposta del TSJC aquest dilluns, i això significa que el perill que Verdejo hagi d'ingressar a presó es manté aturat.

06 penal

  • la sala penal de l’Audiència espanyola desestima el recurs de la fiscalia, que s’oposava a considerar les accions del Tsunami Democràtic com a terrorisme, tal com les va qualificar el jutge instructor Manuel García-Castellón, i demanava que fossin investigades com a desordres públics i, per tant, traslladar la causa als jutjats de Catalunya. La sala penal de l'Audiència Nacional s'ha vist condicionada perquè el Tribunal Suprem ja ha resolt que hi ha indicis de terrorisme i que per això es queda la investigació del president a l'exili i diputat per Junts al Parlament Europeu, Carles Puigdemont, i del diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, pel seu aforament.

dimarts 19 de març

  • el represaliat independentista Roger Español, que va perdre un ull per una bala de goma de la policia espanyola durant el referèndum del Primer d’Octubre, torna la Creu de Sant Jordi a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga a qui ha lliurat la medalla. “Han buidat de contingut aquesta medalla”, ha justificat Español a la sortida de la trobada. Un centenar de persones l’han acompanyat.

dimecres 20 de març

07 civil

  • la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rebutja la petició de recusació feta pel president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, contra el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos, per les declaracions d’aquest últim sobre l’aplicació de la llei d’amnistia. Barrientos és un dels tres magistrats que jutjarà Jové a partir del 10 d’abril per la seva implicació en el Primer d’octubre.

06 penal

la sala penal de l'Audiència Nacional espanyola avala que el jutge de la causa de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, hagi ordenat a la Guàrdia Civil que investigui si aquesta aplicació anònima, que anomena "plataforma", tenia entre els seus objectius "actuar al pas de la comitiva del rei Felip VI" en una visita a Barcelona el juliol de 2020. El jutjat nega que sigui una investigació prospectiva i argumenta que el jutge sap què cerca.

dijous 21 de març

09 Puigdemont

  • el president Carles Puigdemont, davant de centenars de persones a dins i a fora de l’Ajuntament d’Elna, anuncia que es presentarà a les properes eleccions al Parlament de Catalunya per “fer possible la restitució de la presidència il·legalment destituïda”.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2336 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2193 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal