cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 219 ( 7 de desembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 1 de desembre

01 Girona

  • el jutjat penal de Girona ajorna el judici als quatre encausats pel tall del TGV a Girona durant les mobilitzacions del primer aniversari del Primer d’Octubre, l’any 2018, després d’haver demanat la suspensió del judici, que s’havia de fer el 12 i 13 de desembre, arran de l’entrada a registre del congrés espanyol de la llei d’amnistia. El jutge argumenta que, tot i que la llei d’amnistia encara no és vigent, sí que és en tramitació parlamentària i considera que, amb el text actual, si és aprovada, hauria estat inútil d’haver fet aquest judici, judici amb un alt cost material i personal. Els activistes encausats s’enfronten a quatre anys de presó i a multes per valor de 12.150 euros cadascun.

dilluns 4 de desembre

02 Girona

  • un jutje de Girona arxiva les acusacions contra vint-i-set policies nacionals espanyols que van carregar en diversos col·legis de la ciutat durant l’1-O. El portaveu dels advocats voluntaris que van impulsar la querella col·lectiva, Albert Carreras, ha dit que ja han recorregut l’arxivament. Se’ls havia encausat per lesions o lesions lleus per les càrregues a l’SMO de Sant Narcís (3), a Taialà, (6), al Dalmau Carles (3), al col·legi Bruguera (5) i a l’Escola Verd (10).
    Aquest arxivament arriba en ple debat públic sobre la llei d’amnistia, que arribarà al congrés en els pròxims dies. L’acusació apunta que això pot haver accelerat aquest procediment.

03 Lleida

  • els músics i cor de Plaça Paeria de Lleida, que porten 6 anys manifestant-se cantant i recitant contra els exilis, les presons i la independència, acullen companys de Detingudes23S que han explicat a Plaça el que ha suposat l’operacio Judes per moltes famílies, els demanen entre 8 i 27 anys de presó.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2231 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2087 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal