cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 216 ( 16 de novembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 10 de novembre

01 Girona

  • cinc entitats i l'activista amb qui una agent de la Policia Nacional va mantenir una relació sentimental per infiltrar-se en moviments de l'esquerra independentista de Girona i Salt durant tres anys presenten una querella per delictes de tortura, lesions psíquiques i revelació de secrets. Tot i que remarquen que no tenen confiança en la justícia, esperen que la investigació serveixi per "desemmascarar" qui va orquestrar "aquesta operació policial il·legal". Per això, la querella és tant contra l'agent, que es va infiltrar fent servir el nom fals de Maria Perelló, com contra "els seus superiors".

divendres 10 de novembre

  • la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola presenta un recurs d'apel·lació contra la resolució del jutge del Tsunami Democràtic, perquè diu que no hi ha indicis per imputar el delicte de terrorisme als 12 investigats i menys al president Carles Puigdemont, que, per sorpresa, va incloure com a investigat aquest dilluns, com també a la secretària general d'ERC, Marta Rovira. En el recurs, el fiscal sosté que la resolució del jutge “té una falta de motivació general” i "no s'atribueixen fets concrets" a Puigdemont, i assegura que "tampoc es pot sostenir que Rovira feia labors de coordinació de Tsunami".
  • el Tribunal de Comptes denega la suspensió del judici previst per al pròxim divendres contra l’expresident de la Generalitat Artur Mas, el president a l’exili Carles Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras i una trentena més d’ex alts càrrecs del Govern i el Diplocat. Se’ls jutjarà per les despeses en l’1-O i en el Departament d’Exteriors, tot i que Puigdemont i els exconsellers a l’exili Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí havien demanat la suspensió.

dissabte 11 de novembre

02 Terrassa

  • demanen sis anys de presó per en David, un jove de Terrassa, per les protestes a Urquinaona. La TRACA, Assemblea de la Coordinadora Antirepressiva de Terrassa, denuncia un “nou cas de repressió i tortures” que l’únic que vol és “atemorir a qui lluita contra les injustícies de l’Estat”

dilluns 13 de novembre

  • després de mesos de negociació, es presenta la proposició de «LLei orgànica d’amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya». Aquesta amnistia inclouria tant els qui van organitzar el 9-N i l’1-O com els qui van manifestar-se per defensar-lo, els qui van participar en les protestes que hi estan relacionades, inclosos els casos que l’Audiència espanyola investiga per terrorisme, relacionats amb les protestes contra la sentència del Suprem: el de l’operació Judes i el del Tsunami Democràtic. També hi entren tots els acusats al Tribunal de Comptes de malversació per l’1-O i per la internacionalització del procés, que divendres tenen el judici. I s’hi inclou –demanant-los disculpes per haver-los inclòs– els policies de l’1-O. El text exclou, de manera clara, el lawfare. De moment, la llei ha estat pactada per ERC, Junts, Sumar i PSOE, però només l’han signada els socialistes que calculen que beneficiarà 309 independentistes i 73 policies.

dimarts 14 de novembre

03 policies

  • dos policies espanyols que van resultar ferits durant les protestes contra la sentència del Suprem de l’octubre del 2019 demanen d’exercir l’acusació particular en la causa de l’Audiència espanyola que investiga per terrorisme Tsunami Democràtic. D’aquesta manera, s’afegeixen a les peticions, ja acceptades, de Vox i de l’associació ultra Dignidad y Justicia de personar-se en aquesta causa per a poder mantenir la imputació de terrorisme, atesa la retirada de la fiscalia sobre l’acusació d’aquest delicte.

dimecres 15 de novembre

04 Hostalric

  • l’ex-batlle d’Hostalric , Josep Antoni Frias, tres regidors del seu equip de govern i l’ex-secretari del municipi van a judici , acusats de prevaricació per una sanció que van posar a una dona que arrencava llaços grocs i pancartes independentistes.
    Els fets van passar l’estiu del 2018, quan un grup de persones va anar de nit al municipi per retirar simbologia independentista i en favor dels presos polítics catalans. La policia local els va identificar i posteriorment el govern local va decidir multar-los.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2210 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2066 dies

 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal