cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 215 ( 9 de novembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 3 de novembre

01

  • l’Audiència espanyola tanca finalment la instrucció de l’operació Judes, que afecta dotze activistes dels CDR, i els envia a judici, just quan el PSOE i ERC han presentat un acord d’investidura que inclou la llei d’amnistia, que previsiblement inclouria aquests casos. Els dotze encausats investigats per l’Audiència espanyola són David Budria, Clara Borrero, Xavier Buigas, Alexis Codina, Edu Garzón, Ferran Jolis, Jordi Ros, Germinal Tomàs, acusats de pertinença a organització terrorista i fabricació i tinença d’explosius de caràcter terrorista; i Esther Canet, Sonia Pascual, Queralt Casoliva i Rafael Delgado, encausats per organització terrorista. Xavier Duch, inicialment detingut, va ser apartat del procediment penal perquè va quedar incapacitat per motius de salut.

02 Marta Rovira

  • la Guàrdia Civil espanyola fa públic un informe que assenyala la secretària general d’ERC, Marta Rovira, com a coordinadora del moviment del Tsunami Democràtic, que va sorgir el 2019 per protestar contra la sentència del procés. Els agents identifiquen Rovira amb l’usuari “Matagalls” que apareix en unes quantes converses telefòniques, i conclouen que va participar en el reclutament de gent i que exercia d’enllaç entre el Tsunami i més entitats. Aquesta causa, que fa mesos que és pendent d’aquest informe, és una de les que s’investiguen a l’Audiència espanyola i que pot ser susceptible d’emmarcar-se en una futura llei d’amnistia

dissabte 4 de novembre

03 Diada Cat Nord

  • sota el lema "Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans", més d'un miler de persones es manifesten a Perpinyà en contra del Tractat dels Pirineus i en defensa de l'ús del català a Catalunya Nord. Les quatre entitats convocants de la protesta (Òmnium Catalunya Nord, Casal de Perpinyà, Consell de la República i Assemblea Nacional Catalana) han centrat la reivindicació d'enguany en dos punts principals: la condemna contra els municipis que van aprovar l'ús del català als plens i el tancament dels passos fronterers des del gener de 2021. Com és habitual, l'acte ha començat a les quatre de la tarda a la plaça de Catalunya des d'on els participants han marxat fins a arribar al Castellet, on s'ha llegit el manifest.

dilluns 6 de novembre

04 Puigdemont

  • l’Audiència Nacional espanyola imputa Carles Puigdemont, Marta Rovira i una desena de persones més per les protestes postsentència organitzades pel Tsunami Democràtic a la tardor del 2019, pocs dies després de rebre l’informe de la Guàrdia Civil que situava Rovira com a coordinadora del moviment. L’informe de la policia espanyola també menciona l’empresari Oriol Soler, l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, el diputat republicà Rubèn Wagensberg, el conseller d’Òmnium Oleguer Serra, entre altres. Tots ells han estat imputats, segons fonts judicials.
  • el jutge de l'Audiència Nacional espanyola demana a la Guàrdia Civil que investigui si la mort d'un passatger de l'aeroport del Prat el 14 d'octubre de 2019 es pot vincular als investigats de Tsunami Democràtic. Aquest extrem podria provocar que la causa de Tsunami no pogués ser amnistiada. El jutge es refereix a un ciutadà francès de 65 anys, del qual es va informar que va morir d'un atac de cor després de caminar tres quilòmetres per la terminal 2 de l'aeroport pel bloqueig de les instal·lacions per la ciutadania que protestava contra la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes.

dimarts 7 de novembre

05 Audiència

  • l’Audiència de Barcelona condemna dos independentistes a un any de presó, que no hauran de complir, i 400 euros de multa cadascun per suposadament haver cremat un contenidor durant les protestes contra la inhabilitació del president Quim Torra, la nit del 28 de setembre de 2020 a Barcelona . El tribunal ha absolt tres encausats més, en el cas conegut pels "3 del Bruc ". La fiscalia els acusava tots cinc de delictes de desordres públics i danys i els demanava cinc anys de presó. Alerta Solidària ha denunciat que durant el judici va aportar imatges que demostren que no es va cremar cap contenidor, ni van intervenir-hi els bombers, abans de la detenció dels condemnats. Segons el col·lectiu d’advocats la condemna, que no hauran de complir, serà recorreguda amb imatges dels propis mossos que els contradiuen.

06 Puigdemont

  • el president Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí demanen al Tribunal de Comptes que suspengui el judici que hi ha previst contra ells el 17 de novembre pel suposat desviament de fons per a les despeses de l’1-O i de l’acció exterior. En l’escrit, l’advocat Gonzalo Boye al·lega que hi ha jurisprudència a la Sala Tercera del Tribunal Suprem espanyol i que, per tant, la causa no es pot jutjar al Tribunal de Comptes fins que no hi hagi una resolució ferma que declari si els fets són o no delicte.

dimecres 8 de novembre

07 jove independentista

  • un jove independentista és condemnat a 2 anys i 4 mesos de presó per haver coaccionat una dona que duia una bandera espanyola i que amb una desena de persones va anar a donar la benvinguda al rei Felip VI, a l’Estació de França de Barcelona el 9 d’octubre de 2020, on hi havia unes 500 persones que protestaven contra el monarca. La condemna, en superar els 2 anys de presó, implicaria entrar en un centre penitenciari, però no és ferma. En el judici el jove va assegurar que va anar a la manifestació contra el rei, que no va increpar ningú i que quan marxava amb el seu grup d’amics, un agent dels Mossos va dir-los: “Us caurà una bona denúncia, fills de puta”.

dijous 9 de novembre

08 acord

  • Junts per Catalunya i el PSOE anuncien un acord per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. El text final inclou la llei d’amnistia per als represaliats independentistes que inclou també els casos de lawfare. El president Carles Puigdemont ha fet més tard una declaració institucional des de Brussel·les per valorar l’acord signat: defensa que s’ha arribat a un acord inèdit que obre una nova etapa per a resoldre el conflicte.

 

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2203 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2059 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal