cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 210 ( 5 d’octubre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dissabte 30 de setembre

01 Blanes

  • s’inaugura a Blanes el local de la CUP amb un acte antirepressiu amb participació de represaliats dels casos 21 Raons i Classificades. Els diners recaptats es destinen a la lluita antirepressiva.

diumenge 1 d’octubre

02 La Model

  • diversos col·lectius de represaliats i del Comitè de Defensa de la República de Catalunya (CDR) celebren a migdia un acte polític davant l’antiga presó Model de Barcelona . Un acte que ha comptat amb diversos representants d’entitats i plataformes antirepressives i que ha reclamat que l’amnistia sigui “total”. Això és pels “més de 300 presos polítics” que, segons aquestes entitats han de ser objecte de l’exoneració de la seva responsabilitat penal en commemoració dels sis anys del Primer d’Octubre.

03 Plaça de Catalunya

  • a la plaça de Catalunya de Barcelona es fa l’acte del Consell de la República en el sisè aniversari de l’1-O. Hi han intervingut el secretari general de la Intersindical, Sergi Perelló; el president de l’AMI, Jordi Gaseni; la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu; el president d’Òmnium, Xavier Antich; i, finalment, de l’exili estant ha parlat el president del Consell, Carles Puigdemont. “Qui el va fer possible l’1-O va ser la mobilització del poble i només el poble pot decidir el destí de Catalunya”, ha dit Puigdemont, que lamenta que en aquests sis anys la situació política ha estat complicada i plena d’entrebancs, també entre les files independentistes. Així mateix, ha dit que no es podia vendre el llegat del referèndum per a “cercar sortides personals”, en referència a l’amnistia.

05 CDR

Un miler de persones participen en el punt més nombrós de la manifestació convocada per col·lectius antirepressius, el CDR o la Plataforma Desobediència Civil. Una marxa en record del Primer d’Octubre que ha començat amb els centenars de persones aplegades a l’antiga presó Model de Barcelona, s’ha unit a la plaça del Cinc d’Oros amb una columna que provenia de l’acte de la Plaça Catalunya i que han marxat fins la comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona, absolutament blindada per les unitats antiavalots dels Mossos d’Esquadra.

dilluns 2 d’octubre

06 oriol calvo

  • Oriol Calvo, represaliat per les protestes contra la sentència del procés, no haurà d’ingressar pas a la presó. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat el seu recurs d’apel·lació i ha reduït a un any i sis mesos de presó la condemna que havia dictat l’Audiència de Barcelona de quatre anys i un mes.

dimarts 3 d’octubre

07 alerta solidària

  • Alerta Solidària publica el calendari de la repressió i l’agenda antirepressiva d’aquest mes d’octubre per causes que tenen a veure amb l’independentisme i els moviments socials. Es faran dos judicis relacionats amb protestes independentistes. L’un el 10 d’octubre i s’hi jutjaran cinc manifestants per la mobilització contra la inhabilitació del president Quim Torra convocada pel CDR el 28 de setembre de 2020. La fiscalia demana cinc anys de presó per a cadascun d’ells. L’altre judici serà el 20 d’octubre, contra cinc manifestants independentistes per haver sostret una bandera espanyola d’un edifici públic.
    AlertaSolidaria denuncia que, d'ara al desembre, prop d'una setantena d’activistes aniran a judici mentre es negocia l’amnistia.

dijous 5 d’octubre

08 el Bruc

  • després d’Esparreguera el passat 22 de setembre aquest vespre es fa al Bruc un acte solidari amb tres veïns del poble que s'enfronten a 5 anys de presó per les mobilitzacions independentistes dels darrers anys. Amb ells, dos activistes més són també amenaçats amb 5 anys de presó. Seran jutjats el proper dia 10 d’octubre.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2168 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2024 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal