cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 202 ( 10 d’agost)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 3 d’agost

01 Dani Gallardo

  • Daniel Gallardo no entra a la presó per complir la condemna pels delictes de desordres públics i d’atemptat contra agents de l’autoritat en concurs ideal amb un delicte lleu de lesions. El termini que va marcar el Tribunal Suprem espanyol va quedar aturat temporalment pel recurs presentat al Tribunal Constitucional que demana que se suspengui la condemna de quatre anys de presó, i fins que no es resolgui, no hi ingressarà.

02 Palma

  • un centenar de persones es manifesten a Palma per mostrar el seu rebuig als casos de policies infiltrats en moviments socials i independentistes de Catalunya i el País Valencià. “Mostram la nostra indignació i solidaritat amb les persones afectades per aquesta vulneració de drets humans que ha dut a terme l’estat espanyol”, ha expressat Pere Joan March, de l’esquerra independentista de Mallorca. Tres dels quatre infiltrats provenien de les Illes, dos d’ells de Mallorca i un de Menorca.

divendres 4 d’agost

03 músics

  • els Músics de l'Alt Penedès com cada divendres toquen El Cant dels Ocells a Vilafranca del Penedès. Continuen reivindicant #sasabsolucio #Independència #RetornExiliats #ProuRepressió #RepublicaCatalana.

dimecres 8 d’agost

  • el Tribunal Constitucional espanyol rebutja per primera vegada l’admissió a tràmit d’un recurs d’empara vinculat amb la causa del Procés. La Sala de Vacances de l’alt tribunal, que està controlada pel bloc conservador, ha inadmès un recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín contra les ordres nacionals de detenció que pesen sobre ells. La decisió del TC ha generat diverses reaccions de sorpresa i enuig, i és que no s’havien arribat a imaginar que actuessin amb la rapidesa que ho ha fet.
    Poc després la fiscalia ha anunciat que recorrerà a partir del setembre contra la decisió de la sala de vacances del Tribunal Constitucional espanyol de no admetre el recurs presentat pel president de la Generalitat Carles Puigdemont contra l’ordre de detenció dictada pel magistrat Pablo Llarena. Considera que no és urgent de resoldre’l ara, en període de pausa estival, en comptes de seguir el sistema ordinari de repartiment i resolució dels assumptes al Tribunal Constitucional.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2112 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1967 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal