cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 201 ( 3 d’agost)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dilluns 31 de juliol

01

  • l’Audiència de Barcelona absolt un manifestant acusat d’atacar agents de la policia espanyola l’octubre del 2019 durant les manifestacions contra la sentència de l’1-O. La fiscalia li demanava tres anys de presó per desordres públics i atemptat contra l’autoritat per haver llançat pedres als policies, però el tribunal no considera demostrat que fos ell, veí de Castellbisbal, qui va llançar les pedres ni qui va amenaçar i insultar els agents en una entrada del metro de passeig de Gràcia de Barcelona.

02 Palma

  • es convoca per aquest dijous una concentració a Palma contra l'espionatge d'Estat: «Les infiltracions policials no poden quedar impunes». El darrer cas d'infiltració policial als moviments populars de Girona, destapat pel mitjà de comunicació la Directa, ha provocat rebuig i indignació als moviments socials mallorquins. El fet que l'agent infiltrada, Maria Isern Torres, sigui nascuda a Palma, ha motivat la convocatòria de la concentració de rebuig a les infiltracions policials, al control polític i a la repressió.

03 Dani Gallardo

  • centenars de persones esconcentren davant el TSJC del passeig de Lluís Companys de Barcelona en solidaritat amb l’activista Dani Gallardo, condemnat a quatre anys pel Tribunal Suprem espanyol per haver participat en una manifestació de suport a Catalunya i acusat de desordres i atemptat contra l’autoritat. El passat 25 de juliol, el TSJC li va notificar que tenia deu dies per a entrar voluntàriament a la presó.
    Gallardo va ser detingut el 16 d’octubre de 2019 en una manifestació a Madrid i va passar un any en presó preventiva.

dimarts 1 d’agost

04 carla Costa

  • condemnen a un any de presó Carla Costa, l’única encausada per la protesta en la qual centenars de persones van tallar les vies del tren i el TGV el dia de la sentència de l’1-O. El jutjat li imposa una condemna per desordres públics, sobretot basant-se en un vídeo d’aquell dia on apareix caminant per les vies del tren convencional. Durant el judici, la fiscalia li va demanar dos anys i mig de presó. Cal recordar que els mossos pretenien imputar a 3 persones el delicte d'organització criminal, les investigades es van negar a col·laborar i finalment només la Carla ha estat condemnada.

dimecres 2 d’agost

05 Celrà

  • es fa una oncentració davant l’ajuntament de Celrà en suport a en Dani Gallardo a punt d’entrar a la presó. Gallardo ha estat condemnat a 4 amb de presó per mostrar la seva solidaritat a Madrid amb el poble català davant la repressió de l’Estat. Han convocat Som Poble CUP, CDR les Gavarres i Bioixa.

dijous 3 d’agost

06 Costa

  • el Tribunal Europeu de Drets Humans admet un nou recurs de Josep Costa contra la causa judicial de l’antiga mesa del parlament per haver tramitat resolucions sobre l’autodeterminació i la monarquia espanyola. L’estiu passat, l’ex-vice-president va presentar aquest recurs després que el Tribunal Constitucional espanyol li denegués les mesures cautelars i l’empara contra l’admissió a tràmit de la denúncia de la fiscalia per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2105 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1960 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal