cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 185 ( 13 d’abril)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 6 d’abril

01 Palma

  • Música per la Llibertat a la plaça de Cort de Palma, entona el 274è Cant dels Ocells i altres exigint l'Amnistia i el retorn dels exiliats, en contra del borbó i en suport a Valtònyc i els joves d'Alsasu i exigint la llibertat de Dani Gallardo i Pablo Hasel #Amnistia #Autodeterminació #Arruixborbons #FreeValtònyc #Altsasu #LlibertatDaniGallardo #LlibertatPabloHasel #Palma#lauraborras#claraponsetí#freepuigdemont
  • la fiscalia general espanyola considera que el moviment independentista català és terrorisme. Això es desprèn en la memòria anual que reflecteix l’activitat del Ministeri Fiscal espanyol. En el document, el moviment independentista –segons la fiscalia “Moviment Violent Independentista Català”– és inclòs en l’apartat “terrorisme nacional”, en la mateixa secció en què es tracta ETA i els GRAPO.
    L’òrgan diu que l’independentisme català ha fet cinquanta-quatre accions violentes i de sabotatges a l’estat espanyol. A la llista inclou, la col·locació de pancartes, talls ferroviaris, manifestacions il·legals, desordres públics i, fins i tot, danys a símbols franquistes.

dilluns 10 d’abril

02 Tsunami

  • segons una filtració a la premsa madrilenya l’Audiència Nacional espanyola apunta la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i a altres càrrecs de la formació, com a responsables del disseny i gestió del Tsunami Democràtic. Un informe de diligències secretes de la Guàrdia Civil assegura que les actuacions del Tsunami -com el bloqueig de l’aeroport del Prat i el tall de l’AP-7- no van ser fruit d’un moviment espontani de la societat civil, sinó una operació dissenyada pels partits per pressionar l’Estat i donar suport als líders independentistes.
    La informació apunta que el Tsunami Democràtic es va crear a Ginebra l’agost del 2019, en una trobada on hi havia Rovira -que ja aleshores vivia en aquesta ciutat suïssa-, el president a l’exili Carles Puigdemont i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel -que també resideix a Suïssa-. En aquesta cita s’hauria acordat el calendari de les protestes i el manteniment dels seus promotors en l’anonimat.

03

  • Meridiana resisteix comunica que: « a partir d'avui tenim pàgina Web, a poc a poc anirem introduint contingut. Esperem que us agradi i sobretot que serveixi per poder estar més connectades i informades entre totes» : https://www.meridianarxcat.eu/

dimarts 11 d’abril

04 Marcel Vivet

  • Guanyem Badalona presenta l’activista Marcel Vivet com a número 3 de la candidatura que encapçalarà Dolors Sabater a les eleccions municipals del mes vinent. D’aquesta manera, l’organització vol fer visible la lluita contra la repressió al moviment independentista. Vivet té una condemna d’inhabilitació de tres anys pels incidents de la manifestació contra l’associació policíaca Jusapol a Barcelona l’any 2018. A l’acte de presentació, ha dit que formaria part de la llista electoral “peti qui peti i piqui a qui li piqui”.

05 Lluís Puig

  • el Tribunal Constitucional espanyol torna a a anul·lar la delegació de vot del diputat de JxCat Lluís Puig des de l’exili. El TC ha estimat un curs d’empara del PSC i ha declarat la nul·litat dels acords del 5 i 6 de juliol de l’any passat de la mesa, aleshores presidida per Laura Borràs.

dimecres 12 d’abril

06 Col2A

  • diverses entitats convoquen a manifestar pel català als consells municipals : « la setmana entrant tenim 2 oportunitats de sostenir els 4 batlles nord-catalans que no han afluixat a davant de les amenaces prefectorals. Tots 4 són convocats al Tribunal administratiu de Montpeller per a haver adaptar el reglament dels plens municipals a fi de fer possible l'ús de la llengua catalana. »
    El Tribunal Administratiu de Montpeller jutjarà els ajuntaments d’Elna, els Banys, Portvendres i Tarerac. El tribunal els ha convocat dimarts 18 al matí després d’haver rebutjat d’elevar al Consell Constitucional francès la petició d’Elna perquè s’hi pronunciés.

dijous 13 d’abril

07 Laura Borràs

  • la Junta Electoral espanyola inicia el procediment per a retirar l’escó al parlament de la presidenta Laura Borràs malgrat que la sentència que la inhabilita no sigui ferma, tal com li havien demanat Vox, Ciutadans i el PP i envia un requeriment a la vice-presidenta de la cambra, Alba Vergés, que exerceix les funcions de la presidenta, en el qual li dóna deu dies perquè comuniqui què pensa fer arran de la inhabilitació, que segons la interpretació del Tribunal Suprem espanyol fa perdre la condició de diputat encara que la sentència no sigui ferma.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1993 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1848 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal