cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 169 (22 de desembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 16 de desembre

  • La defensa del president Carles Puigdemont invoca la seva immunitat parlamentària com a eurodiputat per intentar suspendre el procediment comptable que segueix contra ell el Tribunal de Comptes espanyol per les despeses de l’1-O. El Tribunal, però, ha rebutjat aquesta possibilitat.
    Diversos ex alts càrrecs del govern al·leguen que aquests fets ja van ser jutjats en el procediment del 9-N.

01 Francesc lopez

  • Francesc López és condemnat a un any de presó per haver tirat dos coets contra l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra durant les protestes per la sentència del Procés i és absolt d’un delicte de desordres públics. S’enfrontava a nou anys i mig de presó per part de la fiscalia i dos anys per part de la Generalitat de Catalunya.
    A més haurà de pagar 280 euros de responsabilitat civil al Mosso que s’hauria lesionat quan el va detenir.

dissabte 17 de desembre

02 marxa de torxes

  • centenars de manifestants participen en una marxa de torxes pels presos polítics, que ha sortit de la plaça de la Universitat de Barcelona i s’ha dirigit fins al Fossar de les Moreres. La marxa, que ha estat organitzada per la Coordinadora Antirepressiva, s’ha acabat amb la lectura d’un manifest i fent piles amb les torxes. Durant el recorregut s’han cridat proclames a favor de la independència, la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

03 Banyoles

  • mig centenar de persones s’apleguen a Banyoles per a rebutjar l’Operació Garzón, ara que en fa trenta anys. El 1992, en el context dels jocs olímpics i per ordre de l’Audiència espanyola, quaranta-cinc persones vinculades al moviment independentista català van ser detingudes per presumpta vinculació amb l’organització Terra Lliure. Ramon Piqué, un dels detinguts, ha intervingut en l’acte i ha dit que en comparativa amb ara fa trenta anys la repressió contra l’independentisme s’havia multiplicat exponencialment, amb més de 4.000 persones amb processos oberts.

-Jordi Magrià, (??????)

Dia 24

04 Velasco

  • ‘Jandi’ Velasco Gómez : entre un any i dos i mig de presó per als tretze activistes independentistes, per haver-se encadenat a les portes del TSJC el 23-2-2018. Protestaven per demanar la llibertat dels presos polítics, denunciar la repressió i la judicialització de qüestions de caràcter polític.

diumenge 18 de desembre

Jordi Magrià, (??????)

Dia 25

@TamaraVila83

05 Tamara Carrasco

  • El 10 d'abril de 2018 fou detinguda per la Guàrdia Civil al seu domicili pels delictes de sedició, rebel·lió i terrorisme, acusacions que es basaven només en un missatge d'àudio enviat a través del mòbil.
    Fins al 30-5-19 se li prohibí la sortida de Viladecans.

06 Joel Munnoz

  • Joel Muñoz, activista informàtic a qui demanen 18 anys de presó, escriu a Twitter: Sóc un dels més de 4.500 represaliats a Catalunya, el meus cas és a raó de 1-O, l'estat em demana 18 anys de presó per uns suposats delictes informàtics.
    Som a finals de la meva campanya, us demano difusió, perquè sinó passaré més 20 anys a presó. El meu grup de suport es @Jabsolucio, podeu ajudar de diverses maneres, totes iguals de importants, la primera es fent difusió del cas per la via que sigui. La segona es fer una aportació econòmica per la gestió del grup de suport, pagar la defensa jurídica i acumular per la multa.

dilluns 19 de desembre

Jordi Magrià, (??????)

Dia 26

07 Valverde

  • Josant Valverde, un altre dels 7 del 30G, acusats per les protestes per la investidura fallida de Puigdemont, s'enfronten a penes de fins a quatre anys de presó.

08 Vilanova

  • la CUP presenta al plè de Vilanova i la Geltrú una moció d'urgència en solidaritat amb Víctor Verdejo que és aprovada malgrat els vots en contra de C's i l'abstenció del PSC. El Víctor va ser condemnat la setmana passada a tres anys de presó per les protestes al Camp Nou en la mobilització del Tsunami Democràtic.

13 Girona

  • una trentena d’entitats de les comarques gironines reuneixen a la plaça del Vi
    prop d’un centenar de persones en un acte per mostrar el desacord amb la modificació dels delictes de desordres públic que consideren que no és beneficiosa per l'independentisme de base.

dimarts 20 de desembre

09 Mesa Parlament

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya posa data per repetir el judici contra la Mesa del Parlament de Catalunya del 2017, presidida per Carme Forcadell. Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinóla tornaran a ser jutjats, amb nous jutges, els dies 14, 15 i 16 de març. La repetició del judici es fa després que el Tribunal Suprem espanyol acceptés el recurs dels acusats, anul·lés la sentència i ordenés de repetir el judici per haver-se vulnerat el dret dels acusats a tenir un tribunal imparcial.

Jordi Magrià, (??????)

Dia 27

10 Adrià Carrasco

Adrià Carrasco. Si no coneixeu l'intent de detenció i fuga de l'Adri, busqueu a Google, explicat per la Núria, la seva mare, és de pel·lícula.

dimecres 21 de desembre

Jordi Magrià, (??????)

Dia 28

11 Roger Espanyol

Roger Español, @FrontRoger , crec que en aquest cas sobren les paraules, tots coneixeu el seu cas.

dijous 22 de desembre

Jordi Magrià, (??????)

Dia 29

Abel Aguilar, un altre dels 7 del 30G

12 Abel Aguilar

  • acusat per les protestes per la investidura fallida de Puigdemont, s'enfronta a penes de fins a quatre anys de presó

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1879dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1736 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal