cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 161 ( 27 d’octubre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 20 d’octubre

01 dijous Palma

  • la Cantada per la Llibertat de la plaça de Cort de Palma arriba a la seva 250ena edició. Cada setmana, des de l'octubre de 2017, quan Jordi Cuixart i Jordi Sánchez van ser empresonats, un grup de persones es troben a la plaça de Cort de Palma per cantar el 'Cant dels ocells' i altres cançons com a manera de mostrar la seva solidaritat amb els presos polítics i amb els exiliats i el seu rebuig a la repressió de l'Estat espanyol.

divendres 21 d’octubre

02 TGUE

  • el Tribunal General de la Unió Europea anuncia que el proper 25 de novembre es farà la vista sobre el recurs per la retirada de la immunitat als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí .

03 TSJC

  • la sala d’apel·lacions de la sala civil i penal del TSJC desestima el recurs presentat per la fiscalia i confirma la sentència de l’Audiència de Barcelona que condemnava dos policies a pagar 450 euros per un delicte lleu d’amenaces mitjançant missatgeria a Marta Torrecillas, la dona a qui un policia espanyol va lesionar els dits de la mà l’1-O en una escola de Barcelona.

04 Judes

  • l’Audiència espanyola tanca la instrucció de l’operació Judes, en la qual hi ha encausats dotze membres dels CDR acusats d’haver planificat atemptats terroristes. El cas va començar amb els detinguts del 23 de setembre de 2019, set dels quals van ser empresonats preventivament, tot i que mesos després van ser alliberats. Amb el tancament de la instrucció, tots tretze són processats i enviats a judici, encara sense data.
    Els dotze encausats són David Budria, Clara Borredo, Xavier Buigas, Alexis Codina, Edu Garzón, Ferran Jolis, Jordi Ros, Germinal Tomàs, Esther Canet, Sonia Pascual, Queralt Casoliva, Rafael Delgado i Xavier Duch.

dimarts 25 d’octubre

 05 Enric Sirvent

  • Òmnium demana tres anys de presó per al policia espanyol que va agredir Enric Sirvent, l'home que va patir un atac de cor després de ser agredit per un policia durant el referèndum de l'1-O a Lleida i que va morir el 2020 de coronavirus.El cas s’ha arxivat diverses vegades. Serà el primer policia espanyol jutjat per un delicte greu i que podria anar a parar a presó en el marc de l'actuació d'aquell dia, ja que fins ara tots ho havien fet per faltes lleus.

06 Llarena

  • una escridassa al jutge instructor de la causa del Procés, Pablo Llarena, i la seva dona, la també magistrada Gema Espinosa, pot costar un any i mig de presó i 1.440 euros de multa a en Carles. Aquesta és la pena que demana la fiscalia després d’analitzar els densos informes que han realitzat els agents d’Informació tant dels Mossos d’Esquadra com del Cos Nacional de Policia. L’acusació, per atemptat a l’autoritat, ha requerit la localització de tots els telèfons mòbils –amb noms i cognoms dels titulars de les línies, adreces, tipus de contractes i activació– que hi havia en un reconegut restaurant empordanès ubicat a Mont-ras la nit del 27 de juliol del 2018, quan s’haurien registrat els fets objecte de la imputació.

dimecres 26 d’octubre

07 Lleida

  • la fiscalia demana més de 100 anys de presó a divuit persones que acusen dels aldarulls durant la nit del 18 al 19 d’octubre de 2019 a Lleida contra la sentència del procés, en què hi va haver danys en comerços, vehicles, edificis i contenidors cremats. Concretament, el ministeri públic demana penes de presó per a cadascun d’ells que oscil·len entre els 3 anys i 5 mesos i fins als 8 anys i 3 mesos. El judici es farà a l’Audiència de Lleida, encara no es coneix el dia.

08 Iridia

  • Irídia, Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana organitzen una trobada de coordinació de possibles víctimes de la violència policial del Primer d’Octubre als col·legis electorals de Barcelona. Les tres entitats fa anys que hi treballen i han assolit imputar desenes de policies per la seva actuació durant la jornada. Però ara, segons els organitzadors de la trobada, després de 5 anys de procés d’instrucció i un cop aquesta fase ha acabat, cal “generar espais de trobada entre tots els qui perseguim la violència policial”. Calculen que a tot Catalunya aquell dia es van registrar 1.066 víctimes de la violència policial segons el Servei Català de Salut.

dijous 27 d’octubre

09 Parlament

  • el 27 d’octubre de 2017, el Parlament de Catalunya va proclamar que Catalunya esdevenia un estat independent en forma de república. Era la culminació del procés començat amb l’aprovació de les anomenades lleis de desconnexió, els dies 6 i 7 de setembre, i el referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre.
    El president a l'exili Carles Puigdemont, en un missatge institucional amb motiu del cinquè aniversari de la DUI, diu : “La no aplicació de la declaració d’independència no n’anul·la la vigència”

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1823 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1679 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal