cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 160 ( 20 d’octubre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 14 d’octubre

01 dv helicopter

  • la fiscalia demana 9 anys i mig de presó per a l’home acusat de tirar dos coets a l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra 16 d’octubre de l’any 2019, en el marc de les protestes per la sentència del judici del Procés. La Generalitat de Catalunya, que també s’ha personat com a acusació, demana una pena de dos anys de presó i dos mesos de multa per responsabilitat civil.

02 dv Meridiana

  • 3er aniversari de la mobilització de Meridiana Resisteix

03 dv Carla Costa

  • Carla Costa té 24 anys i és educadora social. És un dels més de quatre mil represaliats del procés que hi ha. El seu cas encara és pendent de judici. Serà el 14 de novembre. La consideren impulsora de les protestes post-sentència que hi va haver a Girona l’octubre del 2019.

04 dv Jlui Cuellar

  • Juli Cuellar té 48 anys ,treballa a la Generalitat de Catalunya, com a responsable de desapareguts i fosses comunes de la Guerra Civil i el franquisme. Milita a l’esquerra independentista i forma part de la CUP de Mataró des de la seva creació. És regidor de l’Ajuntament de Mataró i conseller del Consell Comarcal del Maresme.

05 dv Òmnium

  • segons Omnium Cultural tres anys després de la sentència del Suprem del 14 d'octubre del 2019 contra els líder independentistes, els aldarulls en les protestes que es van desencadenar aquells dies han provocat l'encausament de gairebé 700 persones. Hi van haver prop de 600 ferits i més de 200 detinguts. Segons les dades recopilades per Òmnium Cultural, de les 694 persones encausades, a 353 se'ls ha arxivat la causa. Fins ara hi ha hagut 17 absolucions i 29 condemnes. 295 persones continuen amb procediment obert.

dissabte 15 d’octubre

06 db Sant Cebrià

  • en el 82è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys, la Xarxa Cebrianenca i el Col·lectiu Joves del Rosselló, fan un acte d’homenatge a Sant Cebrià. Es recorda també els refugiats de la guerra del 36-39 enterrats al cementiri de l’Oest de Perpinyà i s’exposa la pancarta amb tots els seus noms, que l’ajuntament de Perpinyà va prohibir d’exposar al cementiri.

diumenge 16 d’octubre

07 dg Coll de la Manrella

  • davant el monument a Lluís Companys i als exiliats del 39 al coll de la Manrella, al terme d’Agullana i arran de la frontera, es fa l’homenatge de cada any al president afusellat. En aqueixa 44a trobada Joan Ridaura en nom de la Bressola rep el guardó Memorial Coll de Manrella.

09 dg acampada

  • l’Assemblea clausura l’acampada ‘Nosaltres Acusem’, que denuncia la causa general contra l’independentisme. L’acampada s’ha celebrat aquest cap de setmana a la plaça Catalunya de Barcelona, coincidint amb el 5è aniversari de l’empresonament dels Jordis i l'aniversari de l'afusellament del president Companys.

dimecres 19 d’octubre

  • el Mon publica que la Guàrdia Civil també va investigar amb profunditat fins a deu Mossos d’Esquadra que consideraven fidels al president a l’exili, Carles Puigdemont, i al Procés independentista. Així es desprèn d’un nou informe dels serveis d’informació de l’institut armat que forma part de les diligències 104/2017. Una investigació que ha estat gairebé cinc anys secreta a mans del jutge. Unes diligències que han alimentat les causes de l’Operació Judes i l’Operació Tadeu contra els CDR.

10 dc Alex Perez

  • a la Ciutat de la Justícia de Barcelona es celebra el judici a Àlex Perez, de vint-i-sis anys de la comarca de la Selva, per haver-se manifestat contra la sentència de l’octubre del 2019 contra els liders del procés independentista. La fiscalia li demana 3,5 anys de presó i 6.500 € de multa. En una entrevista a VilaWeb diu : “Amb els indults em vaig sentir sol”

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1816 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1672 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal