cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 156 ( 22 de setembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dissabte 17 de setembre

01 canet

  • es fa a Canet la signatura de la Carta de Compromís amb els nous 30 Consells Locals del Consell per la República, que actualment son uns 250.

diumenge 18 de setembre

  • es celebra l'Assemblea de Representants del Consell per la República a Canet, que decideix passar-se a anomenar Consell de la República.

02 judes

  • el proper divendres farà 3 anys de l’operació Judes, quan la Guàrdia Civil , sota la instrucció de l'Audiència Nacional espanyola,va detenir nou persones vinculades als Comitès de Defensa de la República sota l'acusació de «terrorisme». Set dels detinguts van ser tancats, preventivament, a la presó de Soto del Real. El passat mes de març l’Audiència espanyola va reconèixer que els CDR acusats en l’operació Judes tenien el dret de reclamar, en el judici, la compareixença dels membres de la Guàrdia Civil que els van investigar. L’Audiència diu literalment que la raó que els assisteix és que “no hi ha cap fet delictiu concret determinant que centre la investigació”, és a dir que s’ho van inventar tot. El Proper dissabte es farà a Mollet un acte per recordar aquests fets.

dilluns 19 de setembre

03 serret

  • la fiscalia acusa l’ex-consellera Meritxell Serret d’un delicte de desobediència greu i demana que sigui condemnada a un any d’inhabilitació i a pagar una multa de 12.000 euros pel seu paper durant l’organització i celebració del referèndum d’independència de 2017. Entre altres fets, l’acusa d’haver desobeït quan es va aprovar el pressupost de 2017 que preveia partides pel referèndum i també haver signat el decret de convocatòria del referèndum, tot i haver rebut els advertiments contraris del Tribunal Constitucional espanyol.

04 Girona

  • Girona tancat els 259 dilluns de concentracions convocades per Girona Vota en un acte a la plaça del Vi que s’ha convertit en una clara crida a la unitat de l’independentisme. Centenars de persones s’han aplegat a la plaça del Vi, que ha reunit -presencialment i telemàtica- el Govern de l’1-O, els Jordis i els encausats pel procés. L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha instat a no “prescindir de la mobilització i la unitat”. Carla Costa, represaliada arran de les protestes post-sentència a Girona, l’octubre del 2019, hi ha participat . Costa, a qui li demanen dos anys de presó, ha fet un discurs molt dur contra el govern català i els mitjans de comunicació. “El govern ens va deixar sols. Primer van ser els mitjans de comunicació, amb discursos que criminalitzaven el jovent”, ha denunciat.

dimarts 20 de setembre

05 20S

  • avui s’escau el cinquè aniversari dels fets del 20 de setembre de 2017, la primera pedra d’una repressió que es va desencadenar els dies següents. El centre neuràlgic de la tensió va ser el Departament d’Economia, pilotat aleshores pel vice-president Oriol Junqueras, però també la seu de la CUP, on hi va haver un setge que va durar hores. La reacció popular va marcar un punt d'inflexió per fer camí cap al referèndum de l'1O.

06 Girona

  • el proper divendres 30 a Girona es fara un homenatge a totes les persones que van defensar les escoles l'1 d'octubre del 2017. Hi ha també molts actes previstos a d’altres indrets de país. El Consell per la República ha fet una crida a concentrar-se de nit als col·legis electorals on la policia espanyola va reprimir amb violència els ciutadans que volien votar.

07 Llarena

  • Sant Cugat del Vallès declara persona no grata a Pablo Llarena, magistrat del Tribunal Suprem. La moció, presentada per Junts per Sant Cugat, ha comptat amb el suport d'Esquerra Republicana i la CUP, sumant d'aquesta manera 18 vots favorables dels 25 regidors que conformen el plenari.

dimecres 21 de setembre

08 Costa

  • l’ex-vice-president del Parlament, Josep Costa, torna a guanyar una batalla judicial contra el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.Aquest tribunal ha estimat el seu recurs de súplica i no li nomenarà un advocat d’ofici, tal com havia anunciat. La batalla de Costa contra el TSJC fa mesos que dura i encara no s’ha acabat. Va aconseguir les recusacions de dos magistrats i més recentment, ha demanat d’anul·lar l’admissió a tràmit de la querella contra l’antiga mesa del Parlament.

09 UNPO

  • un informe internacional presentat per UNPO (Org de Nacions i Pobles No Representats) a Nova York conclou que la repressió de l'Estat espanyol a Catalunya serveix com a model a dictadures que vulneren sistemàticament drets fonamentals.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1788 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1644 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal