cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 155 ( 15 de setembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 9 de setembre

01 Alex Perez divendres

  • Alex Perez,de la comarca de La Selva, és un dels més de 4.200 represaliats polítics catalans.
  • l’Audiència espanyola admet a tràmit la demanda contra el govern espanyol presentada pel president Quim Torra i l’ex-vice-president del Parlament de Catalunya Josep Costa per l’espionatge a què van ser sotmesos mitjançant el programari Pegasus.

02 Tolosa divendres

  • a la plaça del Capitole de Tolosa es fa la 148a vetllada des del febrer 2018, contra la repressió a Catalunya.

diumenge 11 de setembre

03 Diada diumenge

  • la manifestació a Barcelona de l’Assemblea Nacional Catalana , amb el lema “Tornem-hi per vèncer: independència”, amb 700.000 assistents, segons que ha anunciat en el parlament final la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, acaba amb la frase: “O feu la independència, o convoqueu eleccions.” Desenes de catalans del Nord hi participen.

04nSayes dilluns

  • Tomàs Sayes, que forma part del CDR Cerdanya i de l’Ateneu Popular de la Cerdanya, és detingut en un control dels Mossos d’Esquadra quan tornava cap a casa després d’haver assistit a la manifestació de la Diada a Barcelona.
    Segons els Mossos, ha estat detingut per no haver atès les citacions del Jutjat arran d’un tall a la carretera entre Bellver de Cerdanya i Prullans com a protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasel.

dilluns 12 de setembre

  • l’ex-secretari nacional de l’ANC Tomàs Sayes és alliberat, un cop ha passat a disposició del jutjat de Terrassa. “En Tomàs, independentista incansable, ha patit la segona detenció per haver decidit de no col·laborar amb l’Estat espanyol”, piula el col·lectiu Alerta Solidària quan Sayes ha estat alliberat.

05 Begues dilluns

  • com cada dilluns a Begues a la comarca del Baix Llobregat.

dimarts 13 de setembre

06 Plataforma dimarts

  • Plataforma per la Llengua denuncia que algunes escoles públiques de Catalunya Nord posen traves als alumnes que estudien català, com al Voló, que es vol tancar una classe bilingüe, o a Portvendres, Argelers i Prada on les classes de català es programen en horaris que desincentiven que els alumnes s'hi matriculin.
    L'ONG del català fa una crida a denunciar aquestes complicacions i exigeix al Ministeri d'Educació que blindi l'oferta de fileres bilingües i de classes de català als centres públics.

dimecres 14 de setembre

07 Gabriel dimecres

  • Anna Gabriel declara davant del jutge Pablo Llarena al Tribunal Suprem espanyol a Madrid, processada per desobediència pel Primer d’Octubre, delicte que no comporta presó, sinó inhabilitació per càrrec públic i multa. Queda en llibertat sense cap mesura cautelar.

dijous 15 de setembre

08 Juvillà dijous

  • el Tribunal Constitucional espanyol rebutja retornar cautelarment l’acta de diputat a Pau Juvillà (CUP) perquè la suspensió està “executada plenament” i la mesa del Parlament ja va acordar el seu relleu a l’escó. El Parlament va acordar al febrer d’enguany retirar-li l’acta després que la Junta Electoral Central ho demanés arran de la condemna per desobediència de Juvillà.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1781 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1637 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal