cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 154 ( 8 de setembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 1 de setembre

1 divendres Parlament

  • Alba Vergés, vice-presidenta primera del parlament en funcions de presidenta, i Ruben Wagensberg, secretari quart de la mesa, tots dos d’ERC, signen l’acta del ple de la cambra del 6 i 7 de juliol. És el primer ple en què Laura Borràs, llavors presidenta del parlament, va comptabilitzar verbalment el vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig –que és a l’exili–, tot i que no va sortir al plafó electrònic per no implicar funcionaris. Tot això quan el Tribunal Constitucional espanyol (TC) havia anul·lat el vot delegat de Puig.

2 divendres Oriol Soler

  • El jutge del cas Vólkhov decidieix d’arxivar provisionalment la investigació contra l’empresari Oriol Soler director del grup Som. Ho havia demanat amb urgència per tal de no frustrar un contracte comercial amb l’administració pública, ja que se li havia denegat la possibilitat de tramitar-lo pel fet d’haver estat encausat.
    Oriol Soler va ser detingut l’octubre del 2020 en el cas Vólkhov, amb el pretext d’un suposat desviament de diners provinents d’organismes públics a la seu de la Casa de la República a Waterloo, així com una part de la causa que té a veure amb l’activitat del Tsunami Democràtic.
  • Alerta Solidària carrega contra la desjudicialització :
    Aquest curs arrenca ple de judicis polítics: 17 causes i 45 represaliades davant la "justícia" espanyola.
    Siguem-ne dignes! Solidaritzem-nos ocupant el nostre lloc en l'organització i en la lluita!
    "Desjudicailització"? Menys estafes i més lluita

dilluns 4 de setembre

3 dilluns Puig

  • el judici contra el conseller Lluís Puig i el seu antecessor en el càrrec, Santi Vila, per haver-se negat a lliurar els béns del Monestir de Sixena es farà al 5 d’octubre vinent. Puig ja ha rebut la notificació de mans de les autoritats belgues.

4 dilluns ministeri interior

  • el Ministeri de l’Interior espanyol admet i justifica les infiltracions il·legals al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i a Jovent Republicà. La justificació del govern espanyol passa per vincular directament el moviment independentista amb el terrorisme, així ho ha exposat en la resposta al contenciós administratiu presentat per Òmnium Cultural.

5 dilluns lleida

  • reprenen les cantades del Cor plaça Paeria de Lleida per a tots els represaliats i exiliats polítics i la llibertat de Catalunya, amb la participació de la MH Presidenta Laura Borras.

dimecres 6 de setembre

6 dimecres eurodiputats

  • els eurodiputats Clara Ponsatí, François Alfonsi, Antoni Comín, Claude Gruffat i Carles Puigdemont denuncien a la Comissió Europea que l’ estat francès manté tancats diversos passos fronterers des l’any passat. Ja ho van posar en coneixement de la Comissió, però passos com el Coll de Banyuls continuen encara tancats.

dijous 8 de setembre

7 dijous tsunami

  • Alerta Solidària fa públic que el jutjat d’instrucció 4 de Figueres arxiva la macrocausa contra les 200 persones que eren investigades pel tall del Tsunami Democràtic de la AP-7 al Pertús, 3 mesos després que l'Audiència de Girona tanqui la causa pel tall de Salt i a 2 anys de l'arxivament d'idèntics casos a Tortosa i Amposta. El tall va ser el novembre del 2019 i la causa estava oberta per un delicte de desordres públics. Juristes X República han defensat 24 persones.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1774 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1630 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal