cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

CRONOLOGIA 150 ( 11 d’agost)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 29 de juliol

divendres Alay

  • el magistrat del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona arxiva la causa contra Josep Lluís Alay, excap de l'oficina de Carles Puigdemont, pel suposat negoci de compra-venda de petroli entre Rússia i Xina.

dimarts 2 d’agost

dimarts Vilanova

  • a Vilanova i la Geltrú es fa la Festa Major alternativa en el marc de la Marató antirepressiva.

dimarts 5 anys

  • el Consell per la República, l’ANC, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència, la Intersindical-CSC i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen una concentració l’1 d’octubre. En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes les entitats anuncien que l’acte commemoratiu dels cinc anys de l’1 d’Octubre, quan es van portar les urnes al carrer, es farà a l’Arc de Triomf de Barcelona a les cinc de la tarda.

dijous 4 d’agost

dijous costa

  • Josep Costa aconsegueix d’expulsar un segon jutge en el judici contra la mesa, és un nou canvi en el judici contra l’ex-president del parlament, Roger Torrent, l’ex-vice-president Josep Costa i els ex-secretaris de la mesa Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. El TSJC accepta la recusació del jutge Carlos Ramos presentada per Costa i l’aparta del judici que havia de començar el 12 de juliol, però ja va ser alterat per la recusació del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, que també va ser apartat del judici.

dijous Girona

  • la plataforma Girona Vota anuncia que el dilluns 19 de setembre posarà punt final a les concentracions setmanals a la plaça del Vi perquè es “vol dir tancar el dol i començar una nova etapa amb el mateix objectiu: la independència del nostre país.”La decisió s’ha pres després de més de 250 dilluns convocats a la plaça del Vi de Girona per exigir la llibertat dels presos independentistes, el retorn a casa dels exiliats i la fi de la repressió.

dilluns 8 d’agost

dilluns Lleida

  • darrera cantada d'agost a plaça. Ens prenem un respir després de 220 cantades consecutives. Porteu banderes i omplim-la! Prou repressió, lliure retorn dels exiliats! Tornem el 5S.

dilluns Berga

  • a Berga comença la 240a setmana de « Música per la llibertat » amb un músic cada dia a la Plaça de Sant Pere.

dilluns Cornellà

  • es fa una concentració per l'AMNISTIA, L'AUTODETERMINACIÓ I LA INDEPENDÈNCIA davant l'Ajuntament de Cornellà amb la participació de Laia Roca i Lluis Mollon, activistes de l’Hospitalet del Llobregat detinguts en les protestes per la detenció del president KRLS, que s’enfronten a 2 i 6 anys de presó.

dimecres 10 d’agost

dimecres Tarragona

  • el Refugi 1 del Port de Tarragona acull 'Som i serem', la crònica pictòrica del "procés" . Lluís Llop Bosch exposa, fins a l'11 de setembre, noranta obres concebudes per a l’1-O i la posterior repressió.

dimecres oriol calvo

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tindrà damunt la taula, al retorn de les vacances, el recurs a una duríssima sentència en què es condemna a quatre anys de presó Oriol Calvo, un jove barceloní identificat durant uns incidents que van ocórrer el 15 d’octubre del 2019 mentre els Mossos d’Esquadra reprimien amb extrema duresa una manifestació contra la sentència del Tribunal Suprem als líders del govern i líders socials que van organitzar el referèndum de l’1 d’octubre.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1746 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1602 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal