cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 149 ( 28 de juliol)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 21 de juliol

  • el Tribunal Constitucional espanyol admet a tràmit el recurs de veïns del municipi de Callús (Bages) agredits per la Guàrdia Civil durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. El cas es va arxivar per la impossibilitat d’identificar els agents autors dels cops als veïns de Callús, però ara el Tribunal Constitucional ha decidit admetre a tràmit el recurs per revisar la qüestió.

divendres 22 de juliol

divendres Urquinaona

  • les penes més altes per les protestes d'Urquinaona: la fiscalia demana 14 anys de presó a un veí d’Arenys de Mar per haver participat en les protestes de plaça Urquinaona, contra la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes, el 18 d’octubre de 2019. És la pena més alta demanada fins ara. En l'escrit acusatori també hi ha el Francesc Colomines, a qui la fiscalia demana 7 anys i 4 mesos de presó. Se'ls acusa del delicte de desordres públics agreujat, com també el d’atemptat contra l’autoritat a tres agents de la policia espanyola. Hi ha un tercer jove, veí de Terrassa, a qui la fiscalia li demana tres anys de presó per desordres. El judici, encara sense data, es farà a l’Audiència de Barcelona.

divendres Banyuls

  • a la seu del Sindicat de Vins de Banyuls es presenta l’associació « Alberes sans frontieres-Albera sense frontera» que reclama, també als tribunals, la reobertura del pas del coll de Banyuls. Els seus impulsors demanen la lliure circulació i volen promoure les relacions entre el nord i el sud.

divendres acord social

  • es presenta l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació que proposa que tots els plens municipals dels ajuntaments catalans duguin a votació des d’ara i en els propers mesos una moció per ratificar-lo. Té el suport per fer-ho d’ERC, Junts, el PDeCAT, la CUP, Independents de Catalunya , Municipalistes per la República des de Baix i de l’Associació de Municipis per la Independència .
    Amb els regidors d’aquestes forces i altres de caràcter local, s’estima que el suport a la moció pot arribar al 75% dels més de 9.000 càrrecs municipals, i a uns 800 dels 948 ajuntaments del país. Els impulsors de l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació han estat diferents personalitats. Entre elles hi ha l’exdiputat de la CUP, David Fernàndez i l’exconseller de l’Interior Joaquim Forn.

dissabte 23 de juliol

dissabte Lleida

  • a Lleida s’organitza un acte de la Marató antirepressiva per donar veu a les persones que reben la repressió de l'Estat i la Generalitat. Es vol fer visibles els casos locals i els d'arreu del país i enfortir la lluita antirepressiva. Hi participen Pau Juvillà i Gemma Manresa.

dilluns 25 de juliol

dilluns Vilafranca

  • una vintena de persones acompanyen davant dels jutjats de Vialafranca del Penedès a l’Issac, el jove de Capellades detingut a Lleida arran de la mobilització de rebuig a la ratificació per part de del TSJC de la sentència condemnatòria de l’Adrián Sas, que va tenir lloc el passat 27 de novembre.

dilluns Cuixart

  • Jordi Cuixart anuncia que s’ha instal·lat amb la seva família a Suïssa, país on viurà, segons que ha dit, temporalment. Ho ha fet saber durant un acte sobre el Catalangate convocat per Òmnium a l’Ateneu de Sant Just Desvern, en què ha participat per videoconferència. Ha explicat que seria l’encarregat de representar l’estratègia internacional de l’entitat a Europa, amb l’objectiu de continuar denunciant la vulneració de drets fonamentals per l’estat espanyol : “Volem utilitzar tots els fronts per aconseguir el nostre objectiu, que és l’assoliment de la República Catalana”.

dimarts 26 de juliol

  • el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena cita a declarar Anna Gabriel el 14 de setembre. Està encausada per un delicte de desobediència arran de la declaració unilateral d’independència del 27 d’octubre de 2017.

Berenguer Ballester

dijous 28 de juliol

dijous Laura Borràs

  • La majoria de la Mesa del Parlament ha suspès Laura Borràs com a diputada en aplicació del 25.4 del reglament del Parlament. Ho ha fet amb els vots d’ERC, PSC i CUP, que havien demanat la seva aplicació. La secretària segona, Aurora Madaula, ha estat l’única que ho ha rebutjat.

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1732 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1619 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1588 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal