cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 148 ( 21 de juliol)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 15 de juliol

Divendres Omnium

  • Òmnium Cultural presenta a l'antiga presó Model de Barcelona « L'Antirepressiva », l'espai digital de documentació i denúncia de la repressió de l'Estat espanyol contra el moviment independentista. Òmnium calcula que hi ha més de 4.200 persones represaliades per defensar el dret a l'autodeterminació, en el que anomena una "actualització del mapa de la repressió". El president de l'entitat, Xavier Antich, subratlla que davant d'aquestes xifres hi ha l'obligació de transformar la repressió de l'Estat en més compromís cívic, en més lluita democràtica i en més empoderament social.

dilluns 18 de juliol

dilluns Tamara

  • el Tribunal Suprem espanyol descarta en la sentència que confirma l’absolució de l’activista Tamara Carrasco que el missatge que va difondre per WhatsApp després de la detenció de l’expresident Carles Puigdemont el 2018 tingués “idoneïtat incitadora” de desordres públics. Cinc magistrats discrepants sostenen que el missatge tenia “contingut intimidatori i violent” que justificaria la condemna.

Dilluns Borràs

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no accepta la sol·licitud de Laura Borràs, un recurs on demanava la celebració d’un judici amb jurat popular, ja que els delictes que se l’acusen així ho permeten i tampoc es recusa el magistrat instructor com havia demanat Borràs, en considerar que no hi ha motius legals.

Dilluns Alay

  • Josep Lluís Alay l’excap de l’oficina de Carles Puigdemont estava citat a declarar per haver demanat presumptament a un mosso d’esquadra informació sobre si hi havia cap control que l’impedís viatjar. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha afirmat que no saben d’on prové aquesta alerta policial però l’ha titllat “d’il·legal”.

dimarts 19 de juliol

dimarts Gabriel

  • l’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel, exiliada a Suïssa d’ençà del 2018, es presenta voluntàriament al Tribunal Suprem espanyol a Madrid, per regularitzar la seua situació processal. El Suprem ha aixecat l'ordre de detenció i la citarà a declarar. Gabriel era investigada per la seva implicació en els preparatius del referèndum del Primer d’Octubre. Ha dit que té la intenció de quedar-se a viure a Ginebra per exercir de secretària general del sindicat UNIA.
  • el Tribunal de Comptes decideix alliberar les quantitats consignades per ERC en el procediment contra les despeses per l’acció exterior de la Generalitat, sota el mandat de l’exconseller del ram, Raül Romeva perquè considera que amb els avals de l’Institut Català de Finances ja queda coberta una hipotètica responsabilitat.

dimarts sindics

  • l’Audiència de Barcelona obliga a repetir el judici contra els cinc síndics electorals de l’1-O, tal com demanava la fiscalia. L’abril de l’any passat, el jutjat penal número 11 de Barcelona va absoldre els cinc membres de la Sindicatura Electoral, a qui la fiscalia demanava dos anys i nou mesos de presó per desobediència i usurpació de funcions públiques.

dimecres 20 de juliol

dimecres Junqueras

  • Oriol Junqueras, Raül Romeva i Dolors Bassa presenten recursos davant el Tribunal Europeu de Drets Humans per la condemna del Tribunal Suprem espanyol a tretze anys de presó i dotze, respectivament, pels delictes de sedició i malversació en relació amb l’organització de referèndum del Primer d’Octubre. Tots tres denuncien Espanya per haver vulnerat diversos drets humans, com ara el dret d’un judici just, el de llibertat d’expressió i el de reunió.
  • la fiscalia demana set anys i quatre mesos de presó a Francesc Colomines, detingut, agredit i empresonat durant les protestes post-sentència. L’acusa d’haver format part d’un grup de manifestants que llançava pedres i més objectes contundents contra la policia, d’haver colpejat la mà d’un dels agents amb una pedra i d’haver fet crides a continuar aquests llançaments durant les protestes a la plaça d’Urquinaona de Barcelona del 18 d’octubre de 2019 contra la sentència del procés. Les úniques proves a què es fa referència són arxius gràfics que el situen a Urquinaona –que no demostren les accions de què és acusat– i el testimoni de la policia.

dimecres Reus

  • la CUP de Reus insta el consistori que faci costat actiu als independentistes represaliats, a rebutjar la repressió de l’Estat espanyol i a demanar a la Generalitat que es retiri de l’acusació particular contra independentistes reusencs.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1725 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1612 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1581 dies

I descuidem pas els més de 4.200 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal