cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 146 ( 7 de juliol)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 30 de juny

dijous Terrassa

  • més d’un centenar de persones es concentren davant l’ajuntament de Terrassa per exigir l’absolució de l’Erik de Terrassa, vei d’aquesta població, detingut i empresonat 8 dies durant les manifestacions d’Urquinaona. Ara fiscalia i acusació particular li demanen 7 anys de presó.
  • l’Audiència de Girona condemna un jove per llançar una pedra durant una de les jornades de protesta per la sentència dels líders del procés dictada el 2019. La Fiscalia li demanava inicialment dos anys i mig de presó per un delicte de desordres públics, però finalment ha pactat una rebaixa de la pena amb la defensa que permetrà que el jove no entri a la presó.

divendres 1 de juliol

divendres TSJC

  • el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, és apartat del judici contra l’ex-president del parlament, Roger Torrent, l’ex-vice-president Josep Costa i els ex-secretaris de la mesa Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. El tribunal accepta la recusació de Barrientos presentada per Josep Costa, un dels acusats en el judici per desobediència que començarà el 12 de juliol vinent. Arran d’aquest fet, el TSJC n’ha suspès el judici, pendent de designar el magistrat que presidirà el tribunal.

dilluns 4 de juliol

  • l’Audiència Nacional torna a ordenar al jutge que instrueix la causa per terrorisme contra els 12 CDR detinguts el 23 de setembre del 2019 en l’operació Judes, facilitar a totes les parts la documentació sobre la causa. És a dir, que ha tornat a donar una altra vegada la raó a les defenses; ja que aquestes van interposar un recurs i això va fer que l’AN autoritzés l’accés a la documentació. No obstant això el jutge ha anat posant traves i impediments.
  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informa que la nova data del judici contra els integrants sobiranistes de la segona Mesa del Parlament començarà el proper 26 d’octubre. La setmana passada es va ajornar el judici, previst per a mitjan juliol, ja que el TSJC va acceptar apartar el seu president, Jesús Maria Barrientos, en acceptar la recusació de l’exvicepresident de la Mesa Josep Costa davant les “sospites de falta d’imparcialitat”.

dilluns Marchen

  • la polèmica visita de Manuel Marchena al Col·legi d’Advocats de Barcelona desferma protestes i escenes de tensió a l’exterior de l’edifici del carrer Mallorca de Barcelona. Centenars de manifestants convocats per ANC, Òmnium i tota mena d’organitzacions de defensa de les llibertats i els drets civils, es concentren per a exhibir el seu rebuig contra un dels artífexs de la sentència contra el procés.
    Dins de la sala una vintena d’advocats protesten davant de Marchena tot alçant-se quan ha començat a parlar i exhibeixen una estelada tot cridant “vergonya” i li lliuren una documentació per fer-li veure que és un prevaricador.

dimarts 5 de juliol

dimarts Torra

  • el president de la Generalitat Quim Torra presenta el recurs al Tribunal Europeu dels Drets Humans contra la seva inhabilitació. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va condemnar Torra per desobediència el desembre del 2019 i el Tribunal Suprem espanyol va confirmar la sentència el setembre del 2020. Per això Torra va haver de deixar el càrrec i abandonar el Palau de la Generalitat.
    En un tweet el president diu : « La meva inhabilitació ja és a Estrasburg. Hem presentat el recurs al Tribunal Europeu dels Drets Humans per les moltíssimes vulneracions de drets reconeguts. És una causa general contra la minoria nacional catalana. Només podem trobar justícia a Europa. »

dimarts robert Llach

  • l’Audiència de Girona absolt Robert Llach, un jove gironí que fou detingut i empresonat preventivament durant les protestes contra la sentència. La fiscalia i un agent de la policia espanyola demanaven una condemna de sis anys i mig de presó, però l’Audiència considera que no hi ha proves que certifiquin l’acusació. Llach era acusat delictes de desordres públics, atemptats contra l’autoritat i lesions lleus, i va passar vint-i-quatre dies empresonat al Puig de les Basses.

dimarts delegació vots

  • el Tribunal Constitucional espanyol notifica al Parlament l’anul·lació de la delegació de vot de Lluís Puig. Junts, ERC i la CUP es declaren decidits a mantenir la delegació de vot del conseller a l’exili, i així ho ha acordat amb el seu suport la majoria de la mesa del parlament. Perquè el vot sigui del tot efectiu al ple de demà han d’esquivar la negativa dels funcionaris de comptabilitzar-lo.
  • l’Audiència de Barcelona atura la investigació del patrimoni de Josep Lluís Alay ordenada pel jutge del cas Vólkhov. Entén que no hi ha prou elements indiciaris que justifiquin d'obrir una nova línia d'investigació sobre el cap de l'oficina de Puigdemont.

dimarts Pau

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya absolt en Pau, represaliat post sentència i veí d’Olesa de Montserrat i jutjat el passat 7 de juny. Tant la Fiscalia com la Generalitat l’acusaven de desordres públics i atemptat contra un agent de l’autoritat durant la protesta del Consell de Ministres espanyol , el 21 de desembre de 2018 celebrada a la Llotja de Barcelona.El seu advocat d’Alerta Solidària ha manifestat que l’absolució ha sigut fruit de les “les proves documentals presentades. I afegeix que davant d’aquestes proves “els Mossos d’Esquadra han quedat en absoluta evidència”.

dimarts els Banys

  • l'Ajuntament dels Banys aprova poder intervenir i presentar les mocions en català al consell municipal.

dimecres 6 de juliol

dimecres Parlament

  • la presidenta del Parlament Laura Borràs comptabilitza verbalment el vot delegat del diputat Lluís Puig malgrat el Tribunal Constitucional espanyol i d’acord amb el pacte entre els independentistes. JxCat, ERC i la CUP hauran de redactar l’acta de la sessió i ordenar-ne la publicació sense els funcionaris perquè sigui de tot efectiu.

dimecres Parlament europeu

  • el Tribunal General de la Unió Europea tomba el recurs de Carles Puigdemont i Toni Comín contra la negativa del Parlament Europeu, llavors dirigit per Antonio Tajani, de concedir-los les credencials com a eurodiputats el juny del 2019. Segons el TGUE, l’ex-president de l’eurocambra “mancava de competència per a controlar si era procedent l’exclusió ».
  • a Girona es jutja amb peticions de sis anys de presó el Pau, veí de Girona i Llagostera, detingut i empresonat durant 26 dies per les protestes post-sentència del 2019.
  • al Palau de Justícia de Girona es jutja en Pau Sánchez de Llagostera. S’enfronta a una pena de sis anys i mig de presó. Va ser detingut per les protestes postsentència a Girona i empresonat gairebé un més a la presó de Puig de les Basses, acusat de llançar pedres a la policia.

dijous 7 de juliol

dijous Fernandez

  • els Mossos d’Esquadra detenen el regidor municipal i membre del secretariat nacional de la CUP, Edgar Fernàndez, que és investigat per desobediència i desordres públics arran de les protestes post-sentència. Fernàndez, que havia plantat unes quantes voltes el jutge que l’havia citat a declarar, ha estat alliberat unes hores després de la detenció. La causa investiga les protestes que hi va haver a Reus el 16 d’octubre de 2019 arran de la sentència contra el procés. Inicialment, la causa tenia una trentena d’investigats, dels quals tan sols Fernàndez i cinc més continuen perseguits.
  • el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides admet a tràmit, després d’un any d’espera, la demanda de l’ex-vice-president del Parlament de Catalunya, Josep Costa, contra l’estat espanyol arran de les amenaces del Tribunal Constitucional i del govern espanyol per impedir la investidura de Carles Puigdemont el gener de 2018.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1711 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1598 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1567 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal