cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 143 ( 16 de juny)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 10 de juny

  • l'Audiència de Girona ratifica l'arxivament de la causa contra 49 investigats pel tall de Tsunami Democràtic a l'AP-7 a l'altura de Salt, del novembre del 2019. El tribunal desestima el recurs que la fiscalia havia presentat contra la decisió de sobreseure la causa per a 48 manifestants i subratlla que "no existeix cap prova" contra tots ells i que la seva "mera presència" a la manifestació "en cap cas" els pot fer responsables dels "aldarulls" que hi va haver. "Qui assistirà a una manifestació si la seva simple presència serà títol d'imputació suficient de tots els delictes que s'hi puguin cometre?", es pregunten els magistrats.
  • el Tribunal de Comptes espanyol rebutja els recursos de Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig contra la causa que investiga les despeses a l’exterior que el govern de l’aleshores president Puigdemont hauria fet per al referèndum del Primer d’Octubre. L'òrgan administratiu rebutja els recursos també de Martí Anglada i Josep Manuel Suárez.

dv València

  • al Teatre el Micalet de València es fa un acte en suport a Amparo Molina, activista social represaliada per haver denunciat la violència policial contra el referèndum del 1r d'octubre.

dv ponent

  • la Plataforma Antirepressiva de Ponent presenta la campanya per l'absolució dels 11 encausats de la Subdelegació de Lleida, que s'enfronten a un total de 58 anys de presó i 40.000 euros de multa per manifestar-se contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i la repressió al poble català.

dissabte 11 de juny

db mataró

  • Alerta Solidària amb el conjunt de l'Esquerra Independentista presenta al Fossar de les Moreres la nova estratègia a seguir per "donar resposta a la repressió als diferents moviments polítics i socials". Sota el títol 'Marató Antirepressiva', han presentat un nou projecte que pretén "enfortir col·lectivament la lluita antirepressiva per estendre la solidaritat arreu dels Països Catalans". Avui comença el camí de la Marató, que finalitzarà el pròxim 12 de novembre amb un gran acte final. Durant aquest temps “La Marató” recorrerà els Països Catalans amb actes, concerts i xerrades per difondre diferents casos repressius i altres mostres de solidaritat.

dilluns 13 de juny

dl Roger Espanyol

  • el jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona envia a judici quatre policies espanyols per un delicte de lesions per la seva actuació l’1-O a l’escola Ramon Llull de Barcelona. També processa per atemptat a l’autoritat i deixa a punt de judici Roger Español, un votant que en la mateixa actuació va perdre un ull per l’impacte d’una bola de goma dels antiavalots de la Policia Nacional espanyola.

dl Juvillà

  • el Tribunal Constitucional espanyol admet a tràmit el recurs que va presentar el dirigent de la CUP Pau Juvillà contra l'acord per el qual se li va retirar l'escó del Parlament arran de la condemna de sis mesos d'inhabilitació per no haver retirat uns llaços grocs pels presos polítics del seu despatx de la Paeria de Lleida quan era regidor.

dimarts 14 de juny

dt Coll de Banyuls

  • el col·lectiu per la reobertura del Coll de Banyuls llença una petició a Change.org per la reobertura del Coll : https://chng.it/D82XxgPXCZ
    « Fa dos anys que el Coll de Banyuls està tancat per les autoritats franceses, sense tenir en compte els perjudicis pels habitants de les dues bandes de la frontera. No solament impedeix les activitats professionals interfrontereres, sinó que també suposa un tall violent en les relacions entre amics o famílies que viuen a les dues bandes: és una gran privació de la llibertat.
    Es perden els vincles entre els pobles, entre la seva gent, els clients de les nostres activitats, es perd diners, energia i un munt de temps si hem de fer tot el recorregut pel Pertús o Portbou. Molesta als habitants, els comerciants, els vinyerons, els ramaders i a mes, és arriscat en cas de foc !
    És per això que demanem recuperar la lliure circulació pel Coll de Banyuls, l'abolició de passos tancats dintre de l'espai Schengen.
    Moltes gràcies per la vostra participació! »

dijous 16 de juny

dj Junqueras

  • l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) rebutja el recurs d’Oriol Junqueras contra la decisió de l’Eurocambra de declarar vacant el seu escó. El lletrat avala la decisió del desembre del 2020 del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) de desestimar el recurs de Junqueras perquè defensa que l’Eurocambra no tenia “competències” per oposar-se a la decisió del Tribunal Suprem espanyol de suspendre el seu mandat com a eurodiputat. L’opinió de l’advocat general no és vinculant per al TJUE, que serà qui haurà de prendre la decisió final. Però té un gran pes, i la gran majoria de les sentències acostumen a seguir les recomanacions expressades per l’advocat.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1690 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1577 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1546 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal