cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 142 ( 9 de juny)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 3 de juny

WhatsApp Image 2022 06 09 at 15.26.16

  • a la plaça del Capitole de Tolosa es fa la 145a vetllada en solidaritat amb Catalunya. Marie Lefevre Fonollosa fa aquest Twuit : « 145eme veillée du Capitole. Beaucoup de catalans et de vacanciers espagnols de passage sont venus nous saluer et encourager notre collectif qui continue mois après mois, années après années, à défendre l'amnistie en Catalogne et le droit à l'autodétermination de son peuple »
  • el Tribunal General de la Unió Europea diu que es pronunciarà el 6 de juliol sobre la demanda dels eurodiputats exiliats Carles Puigdemont i Toni Comín contra el Parlament Europeu pel veto inicial a donar-los l'escó. Després de la vista celebrada el gener, el tribunal amb seu a Luxemburg dictarà una sentència que es podrà recórrer en última instància al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

dissabte 4 de juny

dissabte Brian

  • celebrant, avui a Mollet del Vallès, que hem aturat l'Estat en els seus dos intents d'empresonar en Brian.
    No se'n parla prou de la importància dels grups de suport. Moltes gràcies i moltes felicitats al col·lectiu @BrianGrup

dissabte Argelers

  • es celebra el Congrés de Junts per Catalunya a Argelers. Jordi Turull és elegit nou secretari general del partit en substitució de Jordi Sànchez, amb 1.854 vots i Laura Borràs nova presidenta amb 1.776 vots, després que Carles Puigdemont hagués anunciat que no es presentaria a l’elecció.

diumenge 5 de juny

  • 90 col·lectius vinculats, uns amb l’independentisme –Meridiana Resisteix, diversos CDR, el Col·lectiu Enriqueta Gallinat, Miquelets al Combat i altres i entitats no manifestament sobiranistes, com la Plataforma Antirepressiva de Ponent, Anonymous o Lluita Internacionalista, partipen en la jornada antirepressiva al parc de l’estació del Nord de Barcelona. Animen la ciutadania a sortir al carrer i a no esperar cap directiva dels polítics.

diumenge Casa macià

  • Carme Forcadell i Lluís Puig presenten l’Associació Amics de Casa Macià, constituïda per a ajudar a rehabilitar i museïtzar la casa que Francesc Macià va utlitzar el 1926 durant els fets de Prats de Molló, quan les autoritats espanyoles i franceses descobriren i avortaren el pla del president per a envair militarment Catalunya i proclamar-ne la independència. Carme Forcadell exercirà com a presidenta de l’entitat, i Lluís Puig en serà el director. També formen part de l’Associació Amics de Casa Macià l’exvicepresident de la Generalitat Josep Lluís Carod-Rovira, la consellera de Cultura de les Illes Balears Fanny Tur o l’artista d’Alcoi Antoni Miró.

dilluns 6 de juny

Dilluns Salvador Ribot

  • la Mithé i en Juli en nom del Comitè de Solidaritat i de L’ ANC de Catalunya Nord visiten Salvador Ribot que porta 11 dies en vaga de fam a Celrà en contra l'aprovació de la nova llei sobre el català a l’escola que aquest dimecres votarà el Parlament de Catalunya.

dimarts 7 de juny

dimarts infiltrats

  • el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans denuncia en roda de premsa la infiltració durant dos anys d'un agent del Cuerpo Nacional de Policia a l'Esquerra Independentista i al moviment pel dret a l'habitatge. El SEPC, Alerta Solidària i altres col·lectius demanen que es “depurin” responsabilitats i exigeixen les explicacions polítiques corresponents de qui, quan i com va autoritzar que l’agent s'infiltrés.
  • el Bloc Quebequès denuncia al Parlament del Canadà la repressió espanyola a Catalunya, i retreu al govern canadenc la complicitat que manté amb l'estat espanyol davant d'aquest problema. El diputat Yves-François Blanchet ha recordat que "una part important de la ciutadania" es mostra favorable a la independència. La denúncia ha arribat després de la reunió a Mont-real de la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, amb diversos membres del Bloc Quebequès.

dimarts barcelona

  • l’Audiència de Barcelona jutja tres joves independentistes, que inicialment s’enfrontaven a penes de 6 a 4 anys de presó pels delictes d’atemptat contra l’autoritat i de desordres públics i un delicte lleu de lesions, per haver participat en la protesta contra la celebració d’un Consell de Ministres espanyol a Barcelona, el 21 de desembre de 2018, després de la repressió policial l’1-O 2017 a Catalunya. Abans d’iniciar-se el judici la fiscal ofereix als tres joves una rebaixa crucial de les penes per sota dels 2 anys de presó, que implica no entrar a la presó. El Sergi i el Robin accepten i en Pau Ferreiro no assegurant que ell “no va tirar cap tanca a cap agent” i que “els Mossos s’haurien confós” amb la seva identificació. L’Audiència només celebra el judici contra ell.

dimecres 8 de juny

dimecres Girona

  • es celebra al Palau de Justícia de Girona el judici contra Robert Llach , detingut el 18 d'octubre del 2019 a Girona i acusat de participar en les mobilitzacions de protesta contra la sentència del procés. La fiscalia demana per en Robert 6 anys i 6 mesos de presó pels delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat.

dijous 9 de juny

dijous Gina

  • l'audiència provincial de Barcelona jutja la Gina , per haver participat a les mobilitzacions contra la Sentència del Procés del 2019. La Gina és una jove del Clot-Camp de l'Arpa de Barcelona a qui li demanen, per un suposat delicte de desordres públics, 2 anys de presó o 8 anys d'expulsió de l'Estat Espanyol pel fet de no tenir la nacionalitat espanyola. En cap moment va ser identificada ni detinguda. A l’exterior del Tribunal es fa una concentració de suport.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1683 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1570 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1539 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal