cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 141 ( 2 de juny)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 26 de maig

divendres batlles

  • els batlles de Morellàs les Illes, Agullana i la Vajol es reuneixen al coll de la Manrella i tornen a reclamar que s'obrin els passos fronterers que estan tancats des del gener del 2021. Els batlles, que s'han reunit també amb el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà , Alfons Quera, temen que les conseqüències del tancament s'agreugin a l'estiu pel risc d'incendis.

Divendres 27 de maig

  • l 'Audiència de Girona condemna a 8 mesos de presó cadascun dels dos joves que s'enfrontaven a una pena de 6 anys i 1 dia acusats de llançar objectes contra la línia policial la nit del 17 al 18 d'octubre del 2019, una de les nits que hi va haver aldarulls a Girona en el marc de les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els líders independentistes.

divendres adià

  • es fa l’acte final de la campanya de suport a Adrià Catasús a la Plaça del Mercat del Clot a Barcelona amb el suport dels veïns i veïnes. L’Audiència de Barcelona jutjarà dimarts vinent l’Adrià , un jove independentista, a qui la fiscalia demana vuit anys de presó per haver participat en la protesta contra la manifestació del sindicat policial Jusapol, a Via Laietana, el 2018.

dissabte 28 de maig

dissabte rutes

  • al Museu Mémorial de l’exili Mume de La Jonquera es presenta el projecte ‘Rutes per la Llibertat’. Camins travessant els Pirineus, que durant la 2na Guerra Mundial, van organitzar els independentistes catalans que col·laboraven amb la Resistència Francesa.

dissabte bombers

  • el ministeri fiscal espanyol registra un escrit en què demana que els responsables dels bombers de Girona que van agafar el camió el dos d’octubre del 2017,siguin jutjats per un jurat format per ciutadans en lloc de magistrats professionals, per un delicte de malversació i un altre d’abandonament de servei públic. L’endemà del referèndum per la independència de Catalunya els bomberrs es van manifestar a la plaça del Vi de Girona, davant de l’Ajuntament, en protesta per la repressió exercida per les policies espanyoles durant la jornada de votació de l’1-O.

dilluns 30 de maig

dilluns Barca

  • el ministeri fiscal demana l’ingrés efectiu a la presó dels dos joves veïns de Tarragona condemnats a 2,6 anys de presó per la seva implicació en la protesta independentista que va organitzar Tsunami Democràtic el desembre del 2019 a l'entorn del camp del Barça. Si entren a la presó, serien els primers a fer-ho per motius vinculats al procés independentista, després de l’indult dels membres del govern i líders socials condemnats pel Suprem.

dimarts 31 de maig

dimarts catasus

  • l’Audiència de Barcelona jutja Adrià Catasús, acusat d’haver donat un cop a un agent antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant la manifestació holi contra JUSAPOL, l’aniversari del Primer d’Octubre.Cap dels agents dels Mossos d’Esquadra que han declarat com a testimonis ha pogut identificar-lo com a autor del suposat cop. La seva defensa ha demanat l’absolució per manca de prova, però la fiscalia manté la petició de vuit anys de presó.

dimecres tamara

  • el Tribunal Suprem espanyol confirma l’absolució de Tamara Carrasco, acusada per la fiscalia d’un delicte d’incitació als desordres públics. La decisió posa punt final a la persecució judicial que l’activista ha patit d’ençà que fou detinguda a casa seva, a Viladecans, l’abril del 2018. Tamara Carrasco havia estat absolta dues vegades; la primera, al jutjat número 25 de Barcelona, i la segona, a l’Audiència de Barcelona.

dimarts garriga

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya descartat de jutjar l’ara consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, per malversació i únicament la jutjarà per desobediència, pena que no comporta presó. La consellera de Cultura es trobava sota investigació per malversació de fons públics i desobediència arran de la seva implicació en el referèndum d’independència del Primer d’Octubre. Garriga exercia aleshores com a directora de serveis de Vicepresidència, Economia i Hisenda.

dimecres 1 de juny

dimecres camp nou

  • l’Audiència de Barcelona jutjat dos joves per les protestes convocades pel Tsunami Democràtic a la rodalia del Camp Nou, el desembre de 2019, com a resposta a la sentència contra el procés. La fiscalia demana que els joves siguin condemnats a vuit anys i tres mesos de presó un i cinc anys l’altre. En canvi, les defenses demanen que siguin absolts perquè van anar al Camp Nou a veure el partit de futbol i es van topar amb els aldarulls.

dijous 2 de juny

 

  • dijous meridianaMeridiana resisteix fa els seus 777 dies d’acció

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1676 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1563 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1532 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal