cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 140 ( 26 de maig)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 20 de maig

divendres Fr Homs

  • l’exconseller de la Presidència, Francesc Homs, declara durant més d’una hora al jutjat d’instrucció 18 de Barcleona com a investigat per haver permès tres despeses que sumen uns 58.000 euros l’any 2012, en el marc d’una macrocausa contra el Procés en base l’informe del Tribunal de Comptes que va fiscalitzar la política d’Exteriors de la Generalitat entre 2011 i 2017.

divendres brian bartes

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya absolt l’activista independentista Brian Bartés dels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat de què se l’acusava, i pels quals el tribunal li demanava sis anys de presó. Bartés, tanmateix, fou condemnat a un any i mig de presó el mes de març per un delicte d’atemptat contra l’autoritat en el marc de la protesta del Tsunami Democràtic al Camp Nou el desembre del 2019.
    Ara, però, el tribunal l’absol d’aquests delictes perquè considera provat que van ésser comesos per uns altres manifestants.

dissabte 21 de maig

dissabte bressola

  • es celebra la dissetena Bressolada a l’estany de Sant Esteve del Monestir després de dos anys sense poder-la fer per les restriccions obligades per la pandèmia. Centenars de persones han participat a desenes d’activitats, entre les quals concerts, xerrades o un dinar popular.

dissabte salt

  • diverses entitats independentistes del poble de Salt, CDR Salt, Òmnium Gironès, Consell Local de Salt i El Casal Saltenc, organitza una jornada sota el títol de “TORNEM-HI poble a poble bastim L’Independentisme” amb els represaliats Marcel Vivet i 21 raons .

diumenge 22 de maig

diumenge elna

  • a Elna es commemora la massacre de la població que va cometre el rei Felip III de França el 25 de maig de 1285, durant la croada francopapista contra Catalunya. Elna va ser arrasada per haver estat fidel al rei Pere el Gran.

dilluns 23 de maig

dilluns marta rosique

  • el Jutjat número 4 de Figueres, que investiga el tall del Tsunami Democràtic al Pertús del nov 2019, demana a la Fiscalia si considera que hi ha "indicis suficients" per atribuir a la diputada d'ERC al Congrés Marta Rosique un delicte de desordres públics pel tall i si caldria inhibir-se al Tribunal Suprem per la seva condició d'aforada.

dilluns puigdemont

  • el president a l’exili, Carles Puigdemont, denuncia davant les autoritats judicials belgues un assalt a les seves oficines parlamentàries de Brussel·les dos dies abans de la seva compareixença davant del Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra per defensar la seva immunitat parlamentària. La compareixença era el 14 de gener del 2021 i l’assalt, que va quedar en intent, es va produir el dia 12 a la matinada. El va protagonitzar un escamot d’aspecte professional que l’equip de Puigdemont sospita que podrien ser agents de policia espanyols. I els implicats van quedar enregistrats per diverses càmeres de seguretat, fet que ha permès als advocats del president a l’exili aportar els vídeos com a prova per a la denúncia.

dimarts 24 de maig

dimarts tjue

  • el Tribunal de Justícia de la Unió Europea suspèn cautelarment els efectes del suplicatori que el Parlament Europeu havia aprovat el març de l’any passat contra els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí , perquè considera que hi ha el risc que els siguin violats els drets i les immunitats associats al càrrec mentre no es resol la causa principal, mentrestant tornen a tenir la immunitat plena.

dimarts ts

  • el Tribunal Suprem espanyol rectifica i anuncia que revisarà l’indult als presos polítics concedits pel govern espanyol, en tant que tramitarà els recursos interposats pel PP, Ciutadans i Vox en contra. Ho ha decidit per tres vots a dos, el mateix marge de votació amb què el passat 20 de gener acordà d’inadmetre els recursos per falta de legitimació dels demandants.

dimecres 25 de maig

dimecres pesillà

  • comença a Pesillà Identi’CAT , fins diumenge entre Pesillà i Baó. El festival organitzat per l’associació Aire Nou, arriba al vintè aniversari sempre amb la voluntat de promocionar i reivindicar la riquesa de la cultura catalana a Catalunya Nord.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1669 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1556 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1525 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal