cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 138 ( 12 de maig)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 5 de maig

dj 4

  • a la plaça de la vila de Badalona es fa l’acte de celebració per la no entrada a la presó de Marcel Vivet, després que la sala d’apel·lació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi acceptat de rebaixar la condemna a un any i mig de presó i inhabilitació, que no haurà de complir perquè és inferior a dos anys i no té antecedents. Vivet havia estat condemnat a cinc anys de presó per la protesta contra la manifestació del sindicat de policies espanyols Jusapol per l’aniversari del Primer d’Octubre.

diumenge 8 de maig

  • balanç de la repressió : fins avui s’han condemnat 44 persones vinculades a l’independentisme, amb una pena total de 145 anys i 10 mesos. L’amenaça de la presó és ben certa en desenes de casos que ja tenen condemna o amb judici encara pendent. Els jutjats d’instrucció encara estan investigant el moviment sobiranista. Pel cap baix hi ha 76 persones amb processos oberts que s’enfronten a un risc molt real de presó.

dilluns 9 de maig

dilluns sane

  • Vilaweb publica una entrevista a la Sane, la jove a qui demanen tres anys de presó arran d'un tall a la AP-7 a l’altura de Sant Celoni que es va fer el dia de la vaga general contra la sentència del procés, el 18 d’octubre de 2019 : «“Em sento abandonada; vam ser-hi i no ha servit de res”

dimecres 11 de maig

  • la titular del jutjat penal 6 de Barcelona condemna el president Quim Torra a 15 mesos d’inhabilitació a càrrec públic i a pagar una multa de 24.000 euros per no haver despenjat la pancarta en favor dels presos polítics i exiliats que li exigia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya , el setembre de 2019, tot i que no fos període electoral. La causa es va iniciar arran d’una denuncia realitzada per l'entitat espanyolista Impulso Ciudadano. La sentència no és ferma i ara es pot presentar recurs a l'Audiència de Barcelona. La sentència arriba quan fa dues setmanes que el TSJC va considerar complerta la primera condemna d’inhabilitació de Torra, també per desobediència.

dimecres Granollers

  • concentració davant dels jutjats de Granollers per fer costat als primers dels 44 represaliats que han estat citats per les protestes post-sentència a l'Ametlla del Vallès. Després dels 200 del Pertús, els 52 de Salt, els de l'Ebre, la Sane... Ara toca l'Ametlla del Vallès.

dimecres Gràcia

  • es convoca, pel proper 29 de maig al barri de Gràcia de Barcelona, una jornada de solidaritat amb les 4 dones militants acusades d’organitzar la manifestació contra el sindicat de policies espanyols el 2018.

dimecres Terradellas

  • Víctor Terradellas, exsecretari de relacions internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya fins al juny del 2016 i president de la fundació Catmon, nega davant del jutge qualsevol vincle del president Carles Puigdemont amb una suposada trama russa per aconseguir suport financer per la independència de Catalunya.

dijous 12 de maig

  • el diari digital espanyol El Confidencial publica que la sala del Tribunal Suprem, que s'ocupa de la revisió de la concessió dels indults per part del govern espanyol, preveu revertir la seva decisió respecte als recursos que s'hi van presentar. És a dir, ara el Tribunal estudia modificar la seva decisió inicial de negar els recursos contra els indults que van presentar diversos partits i associacions.

dijous brian

  • l'Audiència de Barcelona celebra el segon judici a l'activista Brian Bartés, de Mollet, per una suposada agressió a un agent dels Mossos durant les mobilitzacions independentistes dels anys 2018 i 2019. La Fiscalia demana sis anys de presó. L'acusat ha negat davant del jutge cap empenta o puntada de peu als agents i ha denunciat davant del jutge intents d'"intimidació" perquè no exerceixi el dret de manifestació.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1655 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1542 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1511 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal