cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 134 ( 14 d’abril)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 8 d’abril

8 Ribesaltes

  • a Ribesaltes es fa la presentació del nou govern del Consell per la República. El president Puigdemont, que va ser elegit el passat 5 de març a Canet de Rosselló pels membres de l’Assemblea de Representants, presideix el govern que tindrà sis homes i cinc dones a l’executiu.

diumenge 10 d’abril

10 coll de Banyuls

  • un grup de companys fan aqueixa foto al coll de Banyuls per denunciar el tancament dels passos fronterers. La foto és d’en Jack Gou.

10 Camp de l Arpa

  • gran èxit de la jornada organitzada pel Casal Popular i Independentista del Clot-Camp de l'Arpa de Barcelona en solidaritat amb la Gina , la jove d’aquest barri represaliada per manifestar-se en contra de la sentència del Procés.

10 Lledoners

  • Músics per la llibertat tornen al Pla dels Lledoners en un acte amb participació de Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sanchez i s’escolten les paraules de Jordi Cuixart, Raum Romeva i Carme Forcadell.
  • es celebra el primer torn de les eleccions presidencials franceses, a Catalunya Nord Marine Le Pen guanya amb el 32,74% dels vots, darrere seu Macron amb el 20,54% dels vots i Mélenchon el 19,20%.

dilluns 11 d’abril

11 Berga

  • setmana 223 de Música per la llibertat a Berga , contra la repressió i pel retorn de les persones exiliades. Cada dia un músic interpreta el Cant dels Ocells.

11 Gràcia

  • a Barcelona com cada dilluns a les vuit del vespre la plataforma Gracia Llibertat ttorna a la plaça de la Vila sense oblidar cap persona represaliada!

dimarts 12 d’abril

  • el govern català aprova autoritzar el Departament d’Economia i Finances a assumir la gestió del Fons Complementari de Riscos, un instrument creat amb una dotació inicial de 10 milions d’euros, que persegueix donar cobertura al personal de l’administració pública en procediments judicials o administratius en què es puguin veure implicats per accions realitzades en exercici de les seves funcions. 29 de les 34 persones encausades pel Tribunal de Comptes espanyol per l’acció exterior duta a terme pel Govern han demanat l’aval a l’executiu.

12 Puig

  • El titular del jutjat penal número 1 d’Osca obre la possibilitat a la fiscalia i a l’acusació popular de sol·licitar la detenció del conseller Lluís Puig si consideren imprescindible la seva presència en el judici que es farà en contra seva i del seu antecessor en el càrrec, Santi Vila, arran de la negativa a retornar els béns del Monestir de Sixena.

dimecres 13 d’abril

  • la fiscalia rebaixa a 3,4 milions la causa del Tribunal de Comptes contra l’independentisme. L'import, que suposa gairebé un terç dels nou milions inicials, exclou ara les despeses relatives a conferències i actes culturals. La causa afecta 35 ex-alts càrrecs de la Generalitat entre els quals s’hi troben els presidents Carles Puigdemont i Artur Mas, i abraça tant les partides per al referèndum d’independència de l’1-O com la despesa exterior del govern català.

13 Gina

  • s’anuncia la data del judici a la Gina, serà el proper 9 de juny. Aquesta jove del barri del Camp de l’Arpa de Barcelona, que no té la nacionalitat espanyola, podria ser condemnada a 2 anys de presó i 8 d’expulsió per haver-se manifestat contra la sentència del Procés. La campanya de solidaritat amb ella ha arribat també a Itàlia.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1627 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1514 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1483 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal