cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 132 ( 7 d’abril)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 31 de març

  • el Tribunal Constitucional decideix desestimar el recurs d’empara presentat per Òmnium Cultural contra les sancions imposades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades arran de la gigaenquesta del 2014.
    L’Agència Espanyola de Protecció de Dades va imposar a Òmnium una multa de 200.000 euros i a l’Anc de 240.000 euros, per haver impulsat una gigaenquesta que va mobilitzar més de 30.000 voluntaris, abans de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014.

31 Terrassa

  • convocades per la Coordinadora antirepressiva de Terrassa unes 80 persones es concentren davant l'ajuntament exigint l'Absolució d'en Pau de Terrassa i d'en Moli de Calldetenes, que el proper 6 d’abril seran jutjats per haver participat a les mobilitzacions de l’1-O del 2020.

divendres 1 d’abril

  • es convoca a Nou Barris de Barcelona una taula rodona amb encausats en diferents casos repressius. Serà el divendres 8 d’abril a l’antic camp de la Damm.

1 UAB

  • el periodista de la Directa David Bou explica a la Universitat Autònoma de Barcelona com el Tribunal Suprem espanyol ha estimat el recurs de fiscalia, ha tombat l'absolució de l'Audiència de Barcelona i ha condemnat a multes d'entre 1.920 i 2.160 € a tres estudiants per estripar una bandera espanyola de la carpa de Societat Civil Catalana en aquesta Universitat.

dissabte 2 d’abril

2 2A

  • el Col·lectiu 2 d’abril ajorna la Diada « Parla-me diguis-me coses degut a les previsions meteorològiques que anuncien tramuntana forta per aquest dissabte. Es farà al mateix lloc el proper 23 d’abril .

2 Gina

  • el grup de suport de la Gina és present a la fira de la cervesa artesana de la Vila de Gràcia presentant el seu cas . La Gina és una jove del Clot-Camp de l'Arpa de Barcelona a qui li demanen, per un suposat delicte de desordres públics, 2 anys de presó o 8 anys d'expulsió de l'Estat Espanyol pel fet de no tenir la nacionalitat espanyola. La Gina es va manifestar en contra de la sentència del Procés el 2019. En cap moment va ser identificada ni detinguda, pel grup de suport aquest fet evidencia l'existència de fitxers policials il·legals i mostra, un cop més, la criminalització del jovent organitzat dins el teixit associatiu del barri.

dilluns 4 d’abril

  • el ple del Tribunal Constitucional espanyol desestima els recursos d’empara dels consellers Dolors Bassa i Joaquim Forn contra la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O que els va condemnar a diversos anys de presó per sedició. Aquests són els darrers recursos que quedaven pendents de resoldre i ara tots els condemnats ja poden acudir a la justícia europea.

dimarts 5 d’abril

5 TJUE

  • la Gran Sala del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) acull la vista decisiva sobre les euroordres del Tribunal Suprem espanyol contra els exiliats independentistes. L'advocat Gonzalo Boye alerta els quinze jutges del TJUE que a Espanya s'està produint una persecució contra la "minoria nacional catalana", un argument, el de la minoria nacional, que el lletrat considera clau per a les batalles europees.
  • la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya admet que els anuncis emesos per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals -els famosos spots de les vies del tren- no van costar ni un euro públic. Així dona la raó a la tesi sostinguda pel conseller Jordi Turull i l’exonera de responsabilitats comptables i penals. D’aquesta manera trontolla l’acusació de malversació contra ell així com l’any i mig de presó a què va ser condemnat pel Tribunal Suprem espanyol.
  • el jutge d’instrucció de Lleida torna a arxivar les dues causes obertes per les càrregues policials que van tenir lloc al col·legi d’Afers Socials i al de la Mariola durant l’1-O. El jutge d’instrucció considera que els policies espanyols investigats van exercir “l’ús legítim de la força mínima imprescindible” contra els votants.

dimecres 6 d’abril

6 Moli

  • es celebra a l'Audiència de Barcelona el judici a Molí de Calldetenes i a en Pau de Terrassa que s'enfronten a 5 anys de presó per desordres públics i atemptat a l'autoritat en el marc de la celebració de l'1 d’Octubre l’any 2020.

6 Tamara

  • el president de la sala penal del Tribunal Suprem espanyol, Manuel Marchena, convoca un ple el 31 de maig perquè els setze magistrats que el conformen resolguin de manera definitiva el cas de Tamara Carrasco. Concretament, el ple ha de resoldre el recurs presentat per la fiscalia del Suprem, que no va estar d’acord amb la decisió del jutjat penal 25 de Barcelona d’absoldre l’activista d’un delicte d’incitació als desordres públics. Carrasco va ser acusada de terrorisme i va tenir prohibit de sortir del seu municipi durant més d’un any.

6 passos

  • els batlles de banda i banda d’Albera exigein la reobertura dels passos fronterers que la Prefectura dels Pirineus Orientals va decidir tancar per motius de “lluita antiterrorista”. Els batlles de Banyuls de la Marenda, Rabós i Espolla signen el comunicat « Front comú per reobrir els passos fronterers »

6 Cambrils

  • les Àvies i Avis per la Independència, en la seva concentració a la plaça de la Vila de Cambrils , inicien l'acte recordant la repressió espanyola que no s'ha aturat en cap moment i fan esment del cas del jove vilafranquí, Adrián Sas, condemnat arran dels aldarulls registrats durant el primer aniversari del referèndum del Primer d’Octubre de 2017 davant del Parlament. En aquests moments Sas té una condemna de 3 anys, 6 mesos i un dia de presó i tot està pendent de la resolució d'un recurs de cassació al Tribunal Suprem espanyol. Aquest és un dels casos en els que la Generalitat s'hi ha presentat com a acusació particular demanant una condemna de cinc anys i mig de presó per a Adrián Sas.

6 Alexl'Àlex estès al terra a l'avinguda Marquès de Montoliu a Tarragona després de rebre l'impacte d'un contenidor empès per una furgoneta dels Mossos.
Imatge del 16 d'ocutbre del 2019.

  • el Tribunal Constitucional espanyol ordena que es reobri el cas de l’Àlex el menor de Tarragona que va ser atropellat per una furgoneta dels Mossos d’Esquadra el 16 d’octubre del 2019, durant les protestes post-sentència del procés. El tribunal reconeix que s’ha vulnerat el dret fonamental a la tutela judicial efectiva, perquè ho havia denunciat i havien tancat el seu cas sense practicar cap de les proves demanades ni una mínima investigació judicial.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1620 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1507 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1476 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal