cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 127 ( 24 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 17 de febrer

dj meridiana

  • els Mosos d'Esquadra desallotgen el tall de la Meridiana, prohibit per la conselleria d'Interior, per quart dia consecutiu. Desenes de persones participen en el tall a les 20 hores però després d'uns pocs segons efectius antiavalots han encerclat els manifestants i els han empès cap a la vorera. Meridiana Resisteix ha convocat a manifestar-se en aquest punt especialment dissabte i diumenge vinent.

dj puig

  • el conseller de Cultura a l’exili Lluís Puig visita Andorra per assistir a la presentació del llibre ‘Fronteres’ del periodista Vicent Partal. És la primera vegada que un dels polítics catalans a l’exili des del 2017 visita el país dels Pirineus, que no forma part de la Unió Europea.

dj tsunami

  • la fiscalia demana cinc anys de presó contra dos joves detinguts durant l’acció del 18 de desembre del 2019 a la rodalia del Camp Nou després d’una convocatòria de Tsunami Democràtic. En el judici, que s’ha desenvolupat avui a l’Audiència de Barcelona i ha quedat vist per a sentència, la fiscalia ha elevat en un any la pena de quatre anys de presó que demanava inicialment, acusant tots dos joves d’un presumpte delicte d’atemptat.

divendres 18 de febrer

dv retirada

  • al cementiri de l’Oest a Perpinyà es fa un acte en homenatge als 841 refugiats republicans de la guerra del 36-39 a l’estat espanyol enterrats a la fossa comuna. Republicans, en gran part catalans, que van morir als camps de concentració de Catalunya Nord després de la Retirada de 1939. Hi participen el President Quim Torra, la vicepresidenta del Parlament de Catalunya Aurora Madaula i el conseller a l’exili Lluís Puig.

dv anna gabriel

  • centenars de persones es mobilitzen pels carrers del barri de Gràcia de Barcelona per exigir el retorn de l’exili d’Anna Gabriel i la fi de la repressió contra els moviments socials i independentistes. Fa quatre anys l'exdiputada de la CUP prenia la decisió de marxar a l'exili a Suïssa per evitar comparèixer davant del jutge del procés Pablo Llarena i fugir així de la repressió de l'Estat contra els líders polítics que van fer possible l'1 d'Octubre.
  • el Tribunal de Comptes aixeca embargament de diverses propietats del president Artur Mas, de les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau i dels exconsellers Francesc Homs i Jordi Vilajoana imputats pel 9-N.

dissabte 19 de febrer

dt terrassencs

  • els consellers Lluis Puig i Josep Rull, els dos de Terrassa, es retroben als Banys en la “Trobada terrassenca per la Llibertat” convocada pels Cants de Llibertat i l’Assemblea Nacional Catalana de Terrassa . Uns 300 terrassencs han vingut a Catalunya Nord per participar-hi.

dt riudoms

  • "Els Avis i Àvies de Riudoms per la Llibertat" commemoren els seus 4 anys de denúncia setmanal al carrer, exigint l'Amnistia, la fi de la repressió i reclamant la Independència. Amb la presència de l'HC Joaquim Forn.

dilluns 21 de febrer

dl tortosa

  • com cada dilluns des de fa 212 setmanes es fa una concentració a Tortosa per a reclamar llibertat i la fi de la repressió contra el poble català.

dimarts 22 de febrer

  • la Mesa del Parlament acorda per majoria personar-se com a part implicada davant el Tribunal Constitucional espanyol arran del recurs interposat per Cs i Vox contra el vot delegat del diputat de JxCAT Lluís Puig. L’oposició al vot delegat de Puig s’arrossega des el primer ple per investir Pere Aragonès el març del 2021. En aquell moment, es va acceptar el vot delegat del conseller exiliat i la Mesa va rebutjar les peticions de reconsideració del PSC, PPC i Vox.

dimecres 23 de febrer

  • el ple del Tribunal Constitucional espanyol desestima el recurs d'empara presentat pel president Joaquim Torra contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ratificada pel Tribunal Suprem, que el va condemnar com a autor d'un delicte de desobediència, a un any i mig d'inhabilitació a càrrec públic, el setembre del 2020. El president decideix recórrer a la justícia europea .

dc reguant

  • a Barcelona es fa un acte polític de suport a Eulàlia Reguant, a una setmana del judici al Tribunal Suprem espanyol per no respondre VOX durant el procés als liders independentistes el 2019. La diputada ha estat acompanyada d’Antonio Baños –encausat perquè no és aforat–, l’ex-diputada exiliada Anna Gabriel i el diputat inhabilitat recentment Pau Juvillà.

dc calldetenes

  • s’inicia una nova campanya solidària per donar suport als companys Moli i Pau, de Calldetenes, acusats de desordres públics per les protestes de l'1 d'octubre del 2020. El proper 6 d'abril, van a judici, amb petició de 5 anys de presó.
  • un veí de Sant Andreu de la Barca és condemnat a sis mesos de presó per un delicte d'atemptat contra l’autoritat, quan participava en la protecció d’un centre de votació del Referèndum de l’1-O de 2017, i va caure a terra amb un agent de la Guàrdia Civil. En el judici, l’octubre passat, l’advocada de l’Estat li demanava tres anys de presó, mentre la fiscalia, 18 mesos de presó. Al final, la titular del penal 2 de Barcelona ha rebaixat el càstig a sis mesos de presó, sentència que ja ha estat recorreguda per la defensa.
  • el Parlament aprova el projecte de llei per la creació d'un fons complementari de riscos que té per finalitat protegir tots els servidors públics i fer front a les reclamacions judicials o administratives a treballadors i alts càrrecs, una iniciativa impulsada pel Govern arran dels 34 alts càrrecs de la Generalitat encausats pel Tribunal de Comptes per l'acció exterior del Govern entre els anys 2011 i 2017.

dc garriga

  • es presenta el grup « 15-O Aturem la repressió » a La Garriga en suport a més d'una cinquantena de persones investigades per la mobilització el 15 d'octubre de 2019 a la C-17 contra la sentència del procés.

dm meridiana

  • els Mossos d'Esquadra desallotgen el tall independentista de la Meridiana en el que ha estat el tall 678. Quan els mossos han encerclat els manifestants, aquests s'han posat a cantar l’estaca , no s'han produït incidents. La conselleria d'Interior va prohibir fa setmanes tallar la via, però el col·lectiu Meridiana Resisteix ha continuat desobeint les ordres governamentals i convoca a manifestar-se en aquest punt especialment els dissabtes i diumenges.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1578 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1465 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1434 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal