cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 125 ( 10 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 3 de febrer

  • la secretària general del Parlament, Esther Andreu, ordena al personal de la cambra que compleixi l’acord de la Junta Electoral espanyola per a retirar l’escó al diputat de la CUP Pau Juvillà, que és donat de baixa de la web del parlament com a diputat, amb data del 28 de gener, és a dir, l’endemà de la publicació de l’ordre.
    Al mateix temps que el Parlament aprova preservar el seu escó de diputat, ell mateix no és convocat al ple ni tampoc la seva delegació de vot és acceptada.

divendres 4 de febrer

DV Figueres

  • els darrers investigats pel tall del Tsunami Democràtic a Portús del novembre 2019 no es presenten davant del jutge de Figueres i tornen a reclamar que s’arxivi la causa. El jutjat de Figueres havia citat quinze persones, algunes de les quals per sisena vegada, en la macrocausa que té uns 200 investigats. Sis dels encausats han anat als jutjats de manera simbòlica per participar en una concentració organitzada per les entitats independentistes, però no hi han entrat.
    Segons Alerta Solidària, ara per ara hi ha 381 investigats pels talls de la tardor del 2019, dels quals catorze estan en crida i cerca per desobeir citacions judicials.

DV Moià

  • es fa una assemblea oberta a Moià en solidaritat amb la Berta, veïna de Moià i militant d'Arran Moianès, encausada per tallar les vies de l'AVE el primer aniversari de l'1-O, junt amb 3 persones de Girona. El proper 10 de març les porten a judici. Els demanen 4 anys de presó per defensar el dret d'autodeterminació.

dilluns 7 de febrer

Dl Arran

  • membres d’Arran Jovent ocupen la seu del PP a Barcelona per denunciar que demà 6 militants seran jutjats per haver defensat el dret a l’autodeterminació l’any 2017. Hores després es torna a suspendre el judici , ara per casos covid.
    març 2017, ocupació de la seu del PP per denunciar el bloqueig i la repressió contra el dret d'autodeterminació i animar al jovent a organitzar-se.
    Dl manifestacions
    es convoquen diverses manifestacions arreu de Catalunya el proper dissabte 19F amb el lema : « tombem les lleis repressives »

dimarts 8 de febrer

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ajorna fins el proper 14 de març la declaració de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga per la seva suposada participació en l’organització de l’1-O quan era directora de serveis de Vicepresidència, Economia i Hisenda. Aquesta és la tercera causa del jutjat número 13 de Barcelona que ja ha obert causes contra el diputats d’ERC Josep Lluís Salvadó i Josep Maria Jové, també ex alts càrrecs de Vicepresidència el 2017.

dimecres 9 de febrer

DC Castellarnau

  • Max Castellarnau, detingut durant les protestes contra la sentència, pacta amb la fiscalia una condemna d’un any i nou mesos de presó que evitarà que entri a persó. El ministeri públic demanava set anys i mig de presó per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions. “Ha estat una decisió molt dura, molt reflexionada, però era la millor dins d’aquesta peixera plena de taurons”, ha explicat a les portes de l’Audiència de Barcelona.
  • L’ANC convoca una mobilització dissabte a migdia davant del Parlament, contra la falta de voluntat per a afrontar la repressió. Critica que els polítics independentistes avantposen els seus interessos personals o de partit per sobre del país.

dijous 10 de febrer

  • el Departament d’Interior de la Generalitat decideix acabar amb els talls a l’avinguda Meridiana de Barcelona que promou el col·lectiu Meridiana Resisteix des de la sentència del Tribunal Suprem, que va condemnar els líders independentistes a partir de dissabte amb l'argument d'evitar més "episodis de tensió" arran de les manifestacions alternatives de grups espanyolistes . La conselleria proposa que les concentracions es facin en una ubicació propera.
  • En un comunicat l’ANC diu que el Govern busca la desmobilització de l'activisme que actua a favor de la llibertat i la independència.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1564 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1451 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1420 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal