cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 122 ( 20 de gener)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

divendres 14 de gener

dv eurodiputats

  • els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí (Junts) Diana Riba, Jordi Solé (ERC) i Pernando Barrena (Bildu) demanen a la Comissió Europea que pressioni l’Estat espanyol perquè investigui si hi va haver implicació del CNI en els atemptats del 17 d’agost de 2017 a la Rambla de Barcelona.

dissabte 15 de gener

ds consolat

  • un centenar de persones s’apleguen davant del Consolat d’Espanya a Perpinyà per a denunciar la possible intervenció dels serveis secrets espanyols en els atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils i exigir a Europa una enquesta per a investigar les responsabilitats de l'estat espanyol.
    Hi intervenen : Hervé Pi en nom de Catalunya Nord per la Independència i el Comitè de Solidaritat Catalana, Maria Costa batllessa dels Banys i Vicepresidenta de l'Assemblea de Representants del CxR, Pere Becque com a jurista, Josep Bonet en nom de la Delegació del CxR i Annabelle Brunet consellera departamental, abans que intervinguin diversos participants a la concentració.

DS Girona

  • jornada antirepressiva a la Plaça dels Jurats de Girona , el proper 26 de gener hi ha el judici d'en Robert, encausat per les manifestacions post 1 d'octubre 2017.

diumenge 16 de gener

dg reguant

  • a Barcelona es fa un acte de suport a Eulalia Reguant, diputada de la Cup, encausada per no voler respondre les preguntes de Vox durant el judici contra els líders polítics i socials del moviment independentista al Tribunal Suprem espanyol. Un acte amb parlaments, paella popular i concert de Carles Belda.

dilluns 17 de gener

dl robert llach

  • es convoca una concentració solidària el 26 de gener a Girona per donar suport a Robert Llach que aquest dia serà jutjat. Va ser detingut el 19 d’octubre de 2019 a Girona durant les protestes contra la sentència al procés, acusat dels delictes de desordres públics, atemptats contra l’autoritat i lesions lleus. L’acusació demana sis anys i mig de presó i 1.200 euros de multa i indemnització. Llach va passar vint-i-quatre dies a la presó del Puig de les Basses.

dl 23S

  • la sala d’apel·lacions de l’Audiència espanyola dona la raó a les defenses dels detinguts del 23-S i els permetrà d’accedir a les escoltes telefòniques que els van practicar i que estaven sota secret de sumari. El jutjat central d’instrucció només havia incorporat a la causa transcripcions parcials i traduïdes per la Guàrdia Civil. Aquestes escoltes són la base de l’acusació de pertinença a organització terrorista contra els tretze detinguts el 23 de setembre 2019 vinculats als Comitès de Defensa de la República, en una operació de la Guardia Civil anomenada Operació Judes.

dl Rull

  • el conseller Josep Rull participa a la 191a cantada a la plaça Paeria de Lleida. Cada dilluns des del 20 de novembre de 2017, els Cantaires de Ponent / Cor Plaça Paeria fan la seva cantada en protesta per la situació dels presos polítics, exiliats i resta de represaliats per l’Estat espanyol.

dimarts 18 de gener

dt moises

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya manté la sentència absolutòria de Francisco Garrobo i Moisès Fernández, pel tall de la Ronda de Dalt durant la vaga general del 8N del 2017, contra l’aplicació del 155. Pel Tribunal els talls de vies de circulació no és delicte i entra dins del dret de manifestació.Fiscalía no ha recorregut i la sentència, doncs, és definitiva.

dt Brian Bartes

  • es suspèn el judici a Brian Bartés per causa Covid, es farà el 7 de març a Barcelona. En Brian Bartés és de Mollet del Vallès i se l’acusa d’haver agredit presumptament un agent de la policia catalana durant la manifestació del Tsunami Democràtic al Camp Nou el desembre del 2019, el fiscal li demana 3 anys de presó. Té pendent un altre judici, en el que li demanen 6 anys de presó, pels incidents en la manifestació durant el consell de ministres espanyol a Barcelona.

dt sabadell

  • als jutjats de Sabadell es fa una concentració de suport a 3 independentistes citats a declarar.
  • el Tribunal de Comptes reactiva la causa contra els governs de Mas i Puigdemont i engega el procediment, en el qual reclama 5,4 milions per la promoció exterior de Catalunya.

dimecres 19 de gener

dc llibre

  • es publica el llibre « Causa general - La repressió de l’Estat espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya (2009-2021) » de Jordi Panyella. És la crònica de la persecució judicial al moviment independentista. Segons el recompte minuciós de Jordi Panyella, són 2.562 les persones represaliades per l’Estat espanyol. Si hi afegim les 1.066 persones bastonejades l’1 d’octubre de 2017, pugen fins a 3.628.

La MANADA

  • la policia d’Olot enxampa els autors de les destrosses de la «Sobrecàrrega», la recreació reivindicativa del quadre «La càrrega» de Ramon Casas. L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, és la promotora d’aquesta acció des de fa més de quatre anys, per denunciar la repressió contra l’independentisme. Cada dos mesos s’instal·la a la façana de l’Ajuntament una nova Sobrecàrrega.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1543 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1430 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1399 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal