cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora 118 al peu del Castellet

Dijous 23 de desembre unes desenes de persones tornen a manifestar-se al peu del Castellet per a denunciar la repressió de l'estat espanyol i de la complicitat dels estats de la U.E

Presentació

CRONOLOGIA (23 de desembre) 118é dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

divendres 17 de desembre

  • la Cort Suprema de Roma refusa el recurs del partit espanyolista d’extremadreta Vox contra la decisió d’alliberar i no extradir a Espanya el president Carles Puigdemont després que fos detingut el 24 de setembre a Sardenya i els condemna a pagar el cost del recurs.
  • tercer i darrer dia del judici contra l'osonenc Roger Aguayo, amb el testimoni dels policies com a úniques proves acusatòries. L'acusació particular manté la petició de quatre anys i mig de presó per atemptat contra l'autoritat, lesions i desordres públics, durant un tall a l'Eix Transversal de Barcelona durant la vaga del febrer de 2019 en protesta contra el judici de l'1-O.
  • desenes de ciutadans participen a Terrassa a una marxa de torxes per a demanar l’amnistia total i contra la repressió política, judicial i policíaca espanyola.

dissabte 18 de desembre

  • jornada antirepressiva a Nou Barris de Barcelona amb la participació de diversos col.lectius de defensa de repressaliats.
  • convocades per més d’una setantena de col·lectius antirepressius i entitats polítiques i socials, mig miler de persones fan una marxa de torxes per Barcelona per exigir l’amnistia total per als presos polítics i exiliats de l’Estat espanyol.
  • rifla solidària a Sabadell a benefici del grup de suport dels detinguts en l’operació Judes del setembre 2019.

dilluns 20 de desembre

  • el Tribunal Suprem espanyol obra judici oral contra la diputada de la CUP Eulàlia Reguant. La Fiscalia demana 6 mesos de presó i inhabilitació per un delicte de desobediència greu, en negar-se a respondre a Vox durant el judici del procés.
  • la Fiscalia Superior de Catalunya demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que investigui la consellera de Cultura Natàlia Garriga per la seva relació amb el referèndum del Primer d’Octubre.

dimecres 22 de desembre

  • el grup "21 raons" convoca una manifestació el proper 26 de febrer en suport als 4 joves que seran jutjats el 10 de març per haver tallat les vies del tren a Girona l’1 d’octubre del 2018. Hi havia 21 encausats, entre altres el batlle de Verges, Ignasi Sabater, i l’exbatlle de Celrà i actual diputat de la CUP, Dani Cornellà. Se’ls va arxivar la causa, igual que a la majoria d’investigats, però el jutjat envia a judici quatre dels encausats i per a cadascun d’ells la fiscalia demana quatre anys de presó i una responsabilitat civil de 62.000 euros.

Berenguer Ballester

 Dies d'exili i repressió

La Daniela Grau ret homenatge a l'Esteve Albert i Corp

Sant Josep fa bugada

 El rabadà

 Salten i ballen

 El cant dels ocells

 

 El petit vailet

 Fum fum fum

Hem acabat l'acte amb una gota de cava, hi tornem el proper dijous 30 de desembre a 18h30.

 119

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal