cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora solidària 117 - al Castellet

Dijous 16 de desembre el Comitè ha tornat a denunciar la repressió al peu del Castellet, i s'ha tancat l'hora cantant Nadales.

Presentació

CRONOLOGIA (16 de desembre) 117é dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

dijous 9 de desembre

  • la 116a hora solidària torna al Castellet amb cançons de Nadal cantades pels participants. Hi ha passejants que s’hi afegeixen.

divendres 10 de desembre

  • el primer ministre francès Jean Castex es reuneix a Madrid amb el president del govern espanyol Pedro Sanchez i decideixen mantenir tancats els 10 passos fronteres al Pirineu, 5 d’ells a Catalunya Nord.

dissabte 11 de desembre

  • a Vilafranca de Penedès el Grup de suport « Sas absolució » organitza una jornada antirepressiva, amb taules rodones amb diferents col.lectius i repressaliats, manifestació pels carrers de la vila i un concert a l’Ateneu popular. Adrian Sas de Vilafranca del Penedès ha estat condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó, amb acusacions de la fiscalia i la Generalitat, arran de les protestes de l'1-O de 2018.
  • jornada antirepressiva al mercat de pagès de l'Esquerra de l'Eixample a Barcelona, amb taules rodones, actuacions musicals, paella popular i un bingo musical. Tots els beneficis son per causes antirepressives del barri.

dilluns 13 de desembre

  • l’Audiència de Girona absolt el jove que s’enfrontava a 5 anys de presó per agredir policies durant els disturbis postsentència la nit del 18 d’octubre del 2019.La sentència conclou que no n’hi ha prou amb el relat dels agents per condemnar-lo.
  • el Tribunal Constitucional espanyol comença a deliberar sobre el cas de l’Àlex, un menor atropellat pels Mossos d’Esquadra durant les protestes per la sentència del Procés. Es el primer cas que arriba al Constitucional arran de les protestes per aqueixa sentència.

dimarts 14 de desembre

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna el diputat de la CUP Pau Juvillà a sis mesos d’inhabilitació i una multa de 1.080 euros per desobediència. És acusat d’haver-se negat a retirar llaços grocs de la Paeria de Lleida a les eleccions municipals del 2019, quan era regidor. Al vespre es fa una concentració a la plaça de la Paeria de Lleida per mostrar el rebuig a la condemna.

dimecres 15 de desembre

  • a l’Audiència de Barcelona comença el judici contra Roger Aguayo, detingut pels talls de la C-25 a Gurb durant la vaga del 21 de febrer de 2019, a qui demanen una pena de quatre anys de presó. La petició de presó més alta la fan els advocats privats de dos agents dels Mossos d’Esquadra lesionats durant la intervenció policíaca. Davant l l'Audiència es fa una concentració amb intervencions de represaliats i col·lectius en lluita. Aguayo rebutja pactar amb les acusacions i reclama la seva absolució i el dret de manifestació.
  • el Tribunal Administratiu de Montpeller dona la raó a La Bressola i suspèn la preempció de l'Ajuntament de Perpinyà sobre el Monestir de Santa Clara del barri del Vernet. El municipi és condemnat a pagar 2.000 euros a la Bressola.

dijous 16 de desembre

  • la Comissió de l’Estatut del Diputat aprova el dictamen que permet que Pau Juvillà de la CUP mantingui el seu escó de diputat mentre la sentència d’inhabilitació per desobediència no sigui ferma.
  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya absolt Francisco Garrobo i Moisès Fernández, condemnats per haver tallat la Ronda de Dalt de Barcemlona durant la vaga independentista del novembre del 2017 . L’Audiència de Barcelona els havia condemnat a tres anys i mig i un any de presó per desordres públics greus, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya discrepa de l’Audiència i no dona prou credibilitat a un motorista suposadament agredit i conclou que l’acte s’emmarca dins el dret de reunió.
  • l’Audiència de Lleida confirmat la sentència que va condemnar l’exbatlle d’Alcarràs ,al Segrià, Miquel Serra, a tres mesos d’inhabilitació per un delicte de desobediència per haver facilitat la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 al municipi.
  • el festival Barnasants concedeix el premi a l’Activisme Cultural al conseller Lluís Puig per la seva feina de reivindicació constant de la cultura popular, la música folk i la cançó.

Berenguer Ballester

Dies d'exili i repressió

Sant Josep fa bugada

Salten i ballen

Fum, fum, fum

El rabadà

El petit vailet

Les dotze van tocant

El Cant dels Ocells 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal