cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora 115 a Sant Cebrià

El 2 de desembre, en el marc de l'hora solidària 115 s'ha presentat el llibre "Mossos per la independència, 101 comunicats"

Presentació

CRONOLOGIA (2 de desembre) 115é dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

divendres 26 de novembre

  • el Tribunal General de la Unió Europea confirma que les euroordres dictades per la justícia espanyola contra Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín estan suspeses i per això no considera necessàries les mesures cautelars sobre les seues immunitats. Es a dir que allò que preval és el dret de la Unió i no l’espanyol.
  • Albert Royo, ex-secretari general del Diplocat s’acull al dret de no declarar degut, diu, a la “inseguretat jurídica” en la causa. Royo és investigat per presumpta prevaricació, malversació i falsedat documental en la causa del finançament de l’acció exterior de la Generalitat.
  • la Caixa de Solidaritat fa balanç d’aquest 2021 : ha donat suport a 276 represaliats, assumint el pagament de 180.000 euros per les defenses jurídiques d’encausats, 12.000 de multes i 85.000 de fiances . Des de la seua creació ha assistit més de 800 persones . Aquestes dades, afirma l’entitat, donen una dimensió de la repressió i del suport que s’ofereix a les persones represaliades gràcies a les aportacions de tothom. Al marge de la Caixa de Solidaritat, els partits assumeixen les despeses de defensa dels càrrecs polítics, i hi ha advocats que s’ofereixen a defensar a encausats sense cap retribució.

dissabte 27 de novembre

  • cinc-centes persones omplen els carrers de Vilafranca del Penedès per protestar contra la sentència d'Adrián Sas, un jove condemnat a tres anys i mig de presó en el marc de les manifestacions del primer aniversari de l'1-O. La sentència supera els dos anys per l’agreujant presentat per la Generalitat tot i que “havia promès que retirarien part de l’acusació”.

diumenge 28 de novembre

  • un grup de catalans del Nord i el Sud reobren el pas al coll de Banyuls, entre la Marenda i l’Alt Empordà, apartant les roques amb cordes i fan pintades amb “Esborrem la frontera” i “Països Catalans”.

dilluns 29 de novembre

  • la jutgessa fixa judici contra el president Quim Torra el 17 de març, per no despenjar la pancarta del Palau de la Generalitat que reclamava la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

dimarts 30 de novembre

  • per ordre de la Prefectura dels Pirineus Orientals, es torna a blocar el Coll de Banyuls amb els mateixos rocs.
  • el Tribunal General de la Unió Europea declara “inadmissible” el recurs d’Oriol Junqueras contra la negativa del president del Parlament Europeu, David Sassoli, a protegir la seua immunitat, a petició d’un grup d’eurodiputats.

dimecres 1 de desembre

  • es fa una concentració davant el Palau de Justícia de Girona en suport a en Pau Sànchez, a qui demanen 6 anys i 6 mesos de presó, acusat d’ haver llançat una pedra contra la policia espanyola durant les protestes contra la sentència del Procés l’octubre del 2019. Finalment es suspen el judici perquè la defensa i la fiscalia no volen que els policies declarin per videoconferència .
  • a Vic es fa una concentracio i un acte polític en suport a Roger Aguayo de Calldetenes, detingut pels talls de la C-25 a Gurb, durant la vaga del febrer del 2019, amb motiu de l'inici del judici de l'1 d’Octubre. S'enfronta a fins quatre anys de presó.

dijous 2 de desembre

  • la fiscalia demana que s’obri judici oral i demana una pena d’un any i vuit mesos d’inhabilitació, contra el president del Parlament Roger Torrent i els altres membres independentistes de la mesa —Josep Costa, Eugeni Campdepadrós i Adriana Delgado—, a qui acusa d’un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional espanyol per haver permès el debat i la votació de resolucions sobre l’autodeterminació i la reprovació del rei espanyol.

Berenguer Ballester

Dies d'exili

Salvador Ribot

 

Albert Donaire

Conseller Lluís Puig

Un agraïment a la municipalitat de Sant Cebrià, als intervinents, a l'editorial Trabucaire.

Els 4 dijous a venir cantarem Nadales al peu del Castellet.

 

116 web 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal