cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Bressola, Hora solidària

Hora 109 al peu del Castellet

Dijous 21 d'octubre, 109 ena hora solidària a Catalunya Nord.

CRONOLOGIA (21 d’octubre) 109é dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells:

dijous 14 d’octubre

  • l’Ajuntament de Perpinyà fa us del seu dret de preempció sobre el convent de Santa Clara de Perpinyà per evitar el projecte de liceu català de la Bressola per 350 alumnes. Es convoca una manifestació contra aquesta decisió del govern municipal d’extremadreta el dissabte 23 d’octubre a les 11h plaça Catalunya de Perpinyà.
  • l’hora solidària es fa davant el monument al president Lluis Companys de Sant Cebrià en el 81è aniversari del seu afusellament, amb la col.laboració de Xarxa Cebrianenca i el Col·lectiu Joves del Rosselló,

divendres 15 d’octubre

  • s’anuncia que del 25 de novembre a l’1 de desembre, es farà el judici, amb peticions de 2 i 4 anys de presó, contra 7 independentistes que el dia 20 de gener de 2018 van participar a la convocatoria entorn el Parlament de Catalunya, quan s’havia d’haver celebrat el ple d’investidura del President Carles Puigdemont.
  • el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, porta a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa i a la comissària europea dels Drets Humans la denegació del Tribunal de Comptes espanyol dels avals de l’Institut Català de Finances per 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat.

dissabte 16 d’octubre

  • el Col·lectiu 7 de novembre convoca la Diada de Catalunya Nord : el dissabte 6 de novembre, manifestació a les 4 de la tarda a la plaça Catalunya de Perpinyà, a les 7 al peu del Castellet la marxa de torxes i a les 8 concert a la Casa Musical.

diumenge 17 d’octubre

  • es convoca una jornada antirepressiva a Banyoles pel dissabte 23 d’octubre, amb la presència de diversos encausats i un concert.

dilluns 18 d’octubre

  • reapareixen els panells de « Perpinyà » i « La Catalane » a les entrades principals de la vila.

dimarts 19 d’octubre

  • la Fiscalia i la Generalitat demanen 3 anys de presó per Arnau Mora, per les manifestacions del 30 de gener 2018 al Parc de la ciutadella de Barcelona durant el ple d'investidura de Carles Puigdemont. Hi ha 6 persones més investigades.
  • es fa una concentració davant la Comissaria de la Via laietana de Barcelona, per denunciar els torturadors, les tortures, les vexacions i els maltractaments de la policia espanyola.
  • la mesa del Parlament accepta la delegació de vot del diputat a l’exili Lluis Puig, gràcies als vots d’ERC, Junts i la CUP.

dimecres 20 d’octubre

  • es jutja en David de Matadepera que va ser empresonat durant 3 dies, per haver desatès l’obligació d’assistir a un judici per una acció feta el febrer de 2018, en protesta pel règim del 155. Finalment la fiscalia retira la petició de tres anys i mig de presó. Així, tots els activistes encausats per aquella acció han estat absolts.

Berenguer Ballester

 

 

Dijous 28 d'octubre Hora solidària amb la Delegació del CxR

110 web

Dijous 4 de novembre al Casal de Perpinyà

111

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal