cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora 108 al monument Lluís Companys

Dijous 14 d'octubre el Col·lectiu Joves del Rosselló i la Xarxa Cebrianenca han acollit l'hora solidària a Sant Cebrià.

Unes desenes de persones han participat a la commemoració de l'assessinat del President Lluís Companys i a l'hora solidària.

hi han intervingut

Mithé Pull presenta el Col·lectiu que pren el relleu del Cercle Alfons Millàs

Bastien Pons en nom del Col·lectiu Joves del Rosselló

 Marie-Claude Padrós

Mithé Pull Xarxa cebrianenca

Joan-Pere Pujol recorda patriotes nord-catalans

Pierre Rossignol

CRONOLOGIA (14 d’octubre) 108é dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

divendres 8 d’octubre

  • el PP porta al Tribunal Constitucional espanyol el decret de la Generalitat que crea el fons que avala les fiances que reclama el Tribunal de Comptes a excàrrecs del Govern per l’acció exterior entre 2011 i 2017.

dissabte 9 d’octubre

  • Marcel Vivet, condemnat a 5 anys de presó per una manifestació contra la guardia civil i la policia espanyola que es manifestaven a Barcelona el setembre del 2018, intervé en un acte del Parlament Europeu i denuncia la repressió de l’estat espanyol.
  • milers de persones es manifesten en la diada del País Valencià. L'esquerra independentista reclama la independència dels Països Catalans.
  • els Dracs Catalans perden a Manchester la seva primera final de Super League. Els Segadors sonen minuts abans de començar el matx.

diumenge 10 d’octubre

  • s’anuncia una jornada solidària a Banyoles el proper dissabte 23 d’octubre, organitzada pel CDR Pla de l’Estany , amb diversos represaliats que explicaran llurs casos :
  • el cas de Xelj, que li demanen 18 anys de presó i 10,800€ de multa per “danys informàtics i revelació de secrets”
  • el cas de la Carla , jove gironina militant de la Forja, represaliada per les protestes post-sentències.
  • el cas de les 21 persones encausades pel tall de les vies del tren a Girona durant les protestes de l’1 d’octubre de 2018. El 10 de març del 2022, quatre d’elles van a judici.
  • i el cas del Pau i el Robert, dos joves gironins represaliats per les protestes post-sentències.

Els diners recollits es donaran al grup de suport d’en Xelj

dilluns 11 d’octubre

  • fonts parlamentàries europees confirmen a l’Agència Catalana de Notícies que els serveis jurídics de l’Eurocambra tornaran a posicionar-se contra les mesures cautelars que ha demanat el president Carles Puigdemont al Tribunal General de la Unió Europea. Ara el Parlament Europeu té fins el 15 d’octubre per presentar al·legacions en la segona petició de mesures cautelars que ha fet el president a l’exili.
  • es constata que els cartells en català de les entrades de Perpinyà desapareixen. Unitat Catalana i Si al País català ho denuncien, consideren que és una maniobra del batlle d’extremadreta Louis Aliot amb la voluntat de provar d’esborrar la identitat catalana.

dimarts 12 d’octubre

  • l'historiador i diputat francès Sébastien Nadot alerta en una piulada del perill que suposa "ignorar les accions injustes de la justícia espanyola".
  • s’anuncia que els tres presidents de l’ANC, Carme Forcadell, Jordi Sanchez i Elisenda Paluzie participaran aquest proper diumenge a Tarragona a la cloenda de l’exposició « 55 urnes per la llibertat ».

dijous 14 d’octubre

  • el Tribunal de Cuentas espanyol rebutja l’aval presentat per l’Institut Català de Finances, ja que considera que si l’acceptés, l’administració pública estaria donant suport econòmic als alts càrrecs del Govern imputats per permetre un referèndum a Catalunya. Entre les persones a qui es reclama el pagament de 5,4 milions d’euros de fiança hi ha el president Artur Mas, perseguit pel 9-N i el llavors conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, també el president a l’exili Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras.

Berenguer Ballester

Dies d'exili i repressió 

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal