cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora 107 a Perpinyà

Dijous 7 d'octubre hora solidària 107 al peu del Castellet

CRONOLOGIA (7 d’octubre) 107è dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

dijous 30 de setembre

  • l’hora solidària es fa a Pesillà per acollir els marxaires flamencs que van caminar de Salses a Pesilla el passat dimecres. Un d’ells explica el sentit de la solidaritat amb el poble català. L’hora s’acaba amb el Francesc cantant l’adaptació que ha fet de la cançó « els contrabandistes » convertida en himne de l’1 d’Octubre.
  • el jutge imposa una fiança de mil euros als tretze CDR encausats en l’Operació Judes que aquesta setmana han estat citats a declarar als jutjats de Mollet, Cerdanyola, Sabadell i Vic. Un grup de folguerolencs fan una caminada de Folgueroles a Vic per donar suport a Txevi Buigas, que declara davant el jutge.

divendres 1 d’octubre

  • 4art aniversari del referendum del primer d’octubre 2017. En aquests 4 anys gairebé s'arriba ja als 50 processos judicials, amb 3.500 represaliats. Hi ha 44 condemnats, 6 exiliats, 56 investigats pel Tribunal de Comptes, 32 alts càrrecs de la Generalitat investigats pel referèndum, 18 investigats per la creació i gestió de webs, 24 bombers investigats, 18 mestres investigats amb la causa arxivada i 712 batlles sota el punt de mira de la Fiscalia espanyola.
  • l’ANC fa el seu acte central de reivindicació de l’1 d’Octubre a l’espai La Catalana d’Illa. Es fa en aquest lloc per reivindicar el paper de Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes de l’1-O. Elisenda Paluzie anuncia que a pocs metres , el setembre del 2017 s’hi van guardar les urnes pel referendum. Després de l’acte, Pere Figueres del Comitè de Solidaritat, fa un concert. A la resta del país es fan desenes d’actes, marxes i manifestacions en aquest 4art aniversari del referendum d’autodeterminació. A la nit a Barcelona, els mossos identifiquen i detenen quatre joves.
  • a Girona un centenar de treballadors de la Generalitat protesten contra la repressió, coincidint amb l'1-O. Exigeixen que la justícia espanyola «deixi de perseguir el Govern legítim».
  • i a Girona també, es fa la Conferència Nacional Antirepressiva, una iniciativa impulsada per una dotzena d’entitats amb l’objectiu de construir un front comú contra la repressió. Hi participen repressaliats de l’independentisme del segle XX i els d’aquest XXI.
  • el col.lectiu 21 raons anuncia que les 4 persones inculpades pel tall de les vies del tren l’1 d’octubre del 2018 a Girona , seran jutjades el 10 de març del 2022. Se'ls demanen 4 anys de presó per cada un i 62.000€ de responsabilitat civil.
  • el president Carles Puigdemont, sol·licita al Tribunal General de la Unió Europea que li retorni la immunitat de forma cautelar amb l'objectiu d'evitar una nova detenció.

dissabte 2 d’octubre

  • milers de persones participen a les tres marxes convocades per l’ANC per reivindicar l’1 d’Octubre : de Fraga a Lleida, on la Guàrdia Civil identifica diversos participants, de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva i de Vinaròs a Ràpita.
  • surten en llibertat els 4 joves detinguts aquest divendres a les manifestacions a Barcelona.

diumenge 3 d’octubre

  • milers de persones participen a la manifestació convocada per l’ANC a Barcelona per reivindicar l’esperit del 3 d’octubre, la jornada de vaga que va aturar el país el 2017, i reivindicar el llegat de l’1 d’Octubre.

dilluns 4 d’octubre

  • el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena reclama l’extradició de Toni Comín i Clara Ponsatí, que han viatjat a Sardenya a donar suport a Carles Puigdemont. La petició no és acceptada, tot i que els dos eurodiputats son identificats per la policia italiana.
  • el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, a Sardenya, suspen el procediment sobre el lliurament a Espanya del president Carles Puigdemont, a l’espera que la justícia europea es pronunciï sobre la seva immunitat i el deixa lliure.
  • 21 membres de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, entre ells el senador Francesc Catvet, signen una declaració que condemna la repressió de l’estat espanyol contra el moviment independentista i reclama l’obertura d’una negociació política activa per a garantir una solució pacífica del conflicte català.

dimarts 5 d’octubre

  • es jutja a Barcelona Robert Pasqual de Sant Andreu de la Barca, el primer dels sis votants detinguts durant l’1-O del 2017. L’advocada de l’Estat li demana tres anys de presó i una multa per un delicte d’atemptat a l’autoritat i un de lesions lleus.

dimecres 6 d’octubre

  • el Tribunal Constitucional espanyol rebutja el recurs de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, condemnat a un any i un mes d’inhabilitació i a 36.000 euros de multa per haver organitzat la consulta del 9-N del 2014. Ara queda oberta la porta a una demanda per vulneració de drets al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Berenguer Ballester

L'hora solidària 108 tindrà lloc a Sant Cebrià el 14 d'octubre

108 web

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal