cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora 105 al peu del Castellet

Dijous 23 de setembre el Comitè s'ha reunit al peu del Castellet per a denunciar la repressió a l'estat espanyol i el silenci de l'estat francès.

 El ritual de cada setmana:

Presentació

CRONOLOGIA (23 de setembre) 105é dijous que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

dijous 16 de setembre

  • l’hora solidària es fa al cinema Castellet de Perpinyà conjuntament amb la Delegació del Consell per la República, amb la conferència de Vicent Partal, el director de VilaWeb, sobre Geopolítica dels Països Catalans.
  • concentració davant dels jutjats d’Olot en suport als 13 membres dels CDR que seran jutjats acusats de pertànyer a organització terrorista.

divendres 17 de setembre

  • el president a l’exili i eurodiputat, Carles Puigdemont, és rebut a l’Assemblea Nacional Francesa per un grup de senadors i diputats, per escoltar la seua versió sobre la repressió de l’Estat espanyol .
  • es fa a Vilafranca del Penedès un acte contra la repressió policial i en solidaritat amb els repressaliats, amb Adrian Sas, el grup de suport a Pablo Hasel i Marcel Vivet.

dissabte 18 de setembre

  • el president Carles Puigdemont rep a la Casa Macià de Prats de Molló la Medalla Carrasco i Formiguera 2020.
  • el Jutjat d’Instrucció Núm. 3 de Girona tanca el cas per a 48 persones investigades del tall de l’AP-7 a Salt, convocat per Tsunami Democràtic el novembre del 2019 durant les protestes per les sentències del procés. La causa de Salt és paral·lela a la del tall de l’AP-7 a la Jonquera que s’instrueix al jutjat de Figueres. En total, hi ha gairebé 200 persones investigades pel tall a la Jonquera i 52 a Salt.

diumenge 19 de setembre

  • s’arxiva la causa contra 5 independentistes per les protestes contra el Consell de Ministres espanyol celebrat a Barcelona.

dilluns 20 de setembre

  • Jordi Sànchez presenta al tribunal d’Estrasburg un recurs contra la sentència del procés del Tribunal Suprem espanyol per vulneració continuada de drets fonamentals.
  • un jutge de Tarragona arxiva la causa contra 3 independentistes , la Sara, l’Arnau i l’Aleix, per la Vaga General del febrer del 2019 contra de la repressió política i per les llibertats i els drets fonamentals. Altres tres activistes continuen investigats en aquesta mateixa causa.
  • l’Audiència de Barcelona desestima el recurs de Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont, en un cas de suposada malversació, pel viatge com a observador del referèndum de Nova Caledònia el novembre del 2018.

dimarts 21 de setembre

  • Enric Millo, exdelegat del govern espanyol a Catalunya durant la tardor de 2017, interposa un recurs contra l’indult a Jordi Sanchez.

dimecres 22 de setembre

  • el Comitè de Solidaritat Catalana anuncia que el dijous 30 de setembre acollirà, en el marc de l’hora solidària 106, el grup de persones que des de l’11 de setembre camina des de Waterloo per arribar al Parlament de Catalunya el 5 d’octubre.

dijous 23 de setembre

  • diversos membres del CDR Sabadell fan una acció de protesta davant el jutjat de Sabadell, de bon matí, a la mateixa hora que dos anys abans la Guàrdia Civil espanyola entrés a diverses cases i detingués nou persones acusades de pertànyer a una organització terrorista. Va ser coneguda com Operació Judes.
  • Aquesta a la tarda a les 19.30h han convocat una concentració davant l’Ajuntament de Sabadell en suport als encausats i per denunciar l’Audiencia Nacional espanyola“d’inventar-se càrrecs”.

Berenguer Ballester

Dies d'exili i de repressió

Montserrat Biosca

Daniela Grau

 

 106web

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal