cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora 102, a Perpinyà

Dijous 2 de setembre el Comitè de Solidaritat Catalana ha tornat a convocar l'hora solidària a Perpinyà.

A les 18h30 els Sorollosos del Riberal encapçalaven la manifestació solidària i per la llibertat de Catalunya convocada a Perpinyà

Mithé Pull presenta l'hora solidària en 4 llengües

 

CRONOLOGIA (2 de setembre) cent-dosena setmana que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans.

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb ells :

dimecres 25 d’agost

  • la cent-unena hora solidària es fa a Alenyà amb la participació del conseller a l’exili i eurodiputat Toni Comín i amb l'exdiputada de la CUP, exiliada a Suïssa, Anna Gabriel. El batlle d’Alenyà, Joan Andreu Magdalou , dona la benvinguda i expressa la solidaritat històrica d’Alenyà amb les lluites pel progrès humà, social i democràtic, que també son al centre del projecte de la República catalana.
  • Toni Comín agraeix els nord-catalans que han fet possible l'1 d'octubre,quan el poble va votar per la independència, un vot, que diu que es manté vàlid perquè després el poble no ha tornat a votar, i demana que el projecte independentista ajunti realisme i moral de victoria.
  • Anna Gabriel explica que vé d’una tradició obrera, d’una família de tradició anarquista, que sa mare va ser militant comunista i que ella, seguint un fil natural de defensa de la classe treballadora, la lluita contra el feixisme, la defensa del territori i dels drets de les dones, és independentista.

dijous 26 d’agost

  • la justícia escocesa arxiva l’euroordre contra la consellera Clara Ponsatí i torna l’expedient a l’estat espanyol, que l’acusa de sedició. Ho ha decidit perquè, com que ara viu a Bèlgica, i no a Escòcia, ja no és competent per a resoldre aquesta qüestió.
  • el jutjat 2 de la Bisbal Imputa 5 persones per odi i coaccions per haver retret a 2 persones arrencar llaços grocs en solidaritat amb els presos polítics a Palamós.
  • 190è Cant Dels Ocells a Palma de Mallorca, per l’amnistia, l’autodeterminació i la llibertat dels represaliats.

divendres 27 d’agost

  • Meridiana resisteix fa el tall numero 500 de l’avinguda d’entrada a Barcelona, pel retorn dels exiliats, la llibertat pels repressaliats i la lluita per la independència. Hi participa el conseller Jordi Turull.
  • acte de suport als exiliats i represaliats a Ribes de Freser. 199 dies cantant contra la repressió, hi participa el conseller Joaquim Forn, després d’haver participat a un acte a la plaça Nova de Torelló , també en favor dels exiliats i dels represaliats.

dissabte 28 d’agost

  • es fa públic que els propers 2 i 3 de novembre, seran jutjats a Manresa els 9 manifestants identificats pels Mossos durant la mobilització de l’1 de febrer del 2019, en contra dels trasllat dels presos del procés a Madrid. S’enfronten a 39 anys de presó.

diumenge 29 d’agost

  • en aquest diumenge de tornada de vacances es torna a fer la operació « Ponts per la Independència ». Després que els tres darrers anys el lema de la pancarta fos la llibertat pels presos i exiliats, enguany, i sense oblidar la lluita per a les persones represaliàdes, es reivindica de nou la Independència i la República Catalana.

dilluns 30 d’agost

  • concentració a la plaça de Sants de Barcelona en defensa de la República Catalana i contra la repressió. Hi participen el conseller Quim Forn i la Lidia una de les represaliades del barri .

dimecres 1 de setembre

  • es presenta a l’antiga presó Model de Barcelona la Conferència Nacional Antirepressiva, per a impulsar un front comú contra la repressió derivada del referèndum del Primer d’octubre de 2017. Es farà el 2 d’octubre a la Universitat de Girona.

dijous 2 de setembre

  • el ministeri fiscal es posiciona en contra d'enviar a l'Audiència Nacional Xavier Vendrell, David Madí, Oriol Soler i Josep Alay, per la seva suposada vinculació al Tsunami Democràtic. D'aquesta manera la Fiscalia fa costat als recursos presentats en contra i rebutja la decisió del titular del jutjat d'instrucció d'inhibir-se en tot allò relatiu a les investigacions del Tsunami i enviar-ho a l'Audiència Nacional.

I acabem amb uns dels + de 3.300 encausats :

  • Més enllà de causes obertes que en els pròxims mesos arribaran a judici, hi ha persones que ja han estat condemnades per fets relacionats amb l'1-O o les protestes de la sentència, com Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per la manifestació contra Jusapol; Adrián Sas, condemnat a tres anys i mig de presó, per les protestes per l'aniversari de l'1-O; Francisco Garrobo, condemnat també a tres anys i mig de presó per la vaga general del novembre de 2017; o el de Dani Gallardo, condemnat a quatre anys i mig per les protestes de la sentència a Madrid. No són, ni seran, els únics, i queden completament al marge de l'indult del govern espanyol.

Berenguer Ballester

 dies d'exili i més de 3.300 represaliats

 participen generalment als Talls de la Meridiana, avui són a Perpinyà

 Els Sorollosos del Riberal tanquen l'hora 102

 Propera hora solidària 9 de setembre 18h30 Plaça Aragó

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal