cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària, JordiTurull

Hora 94- Maternitat d'Elna amb en Jordi Turull

Divendres 9 de juliol, una hora solidària excepcional... ho ha estat no perquè ha estat un divendres enlloc d'un dijous, si no per la participació de Jordi Turull, el primer pres polític, parcialment indultat.

A la Maternitat d'Elna

CRONOLOGIA (9 de juliol) 94ena setmana que manifestem la nostra solidaritat, ara amb els exiliats i els fins ara 3.300 represaliats polítics catalans.

dijous 1 de juliol

  • un centenar de persones es concentren al vespre davant el CaixaForum de Barcelona, convocades per l’ANC i el CDR Barcelonès, per protestar contra la presència del rei espanyol.
  • el president d’Òmnium Jordi Cuixart avança que el seixantè aniversari de l’entitat es farà a Catalunya Nord i convida Carles Puigdemont i Oriol Junqueras a trobar-s’hi.

divendres 2 de juliol

  • manifestació solidària, davant els jutjats a Barcelona, per en Moisès condemnat a 5 anys de presó pels talls de l’autopista del novembre 2019.
  • el Col.lectiu 2 d’abril fa una crida per omplir d’estel.lades l’etapa catalana del Tour de France, el diumenge 11 de juliol entre Ceret i Andorra.

dissabte 3 de juliol

  • entre 2 i 3.000 persones participen a la manifestació antifeixista a Perpinyà contra el congrés del Rassemblement National.

diumenge 4 de juliol

  • centenars de persones s’apleguen a Arenys de Munt en suport als més de 3.300 represaliats en el procés d’alliberament nacional amb el lema « Ara més que mai, independència »

dilluns 5 de juliol

  • una trentena de persones es concentren a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar suport a en Moisès Fernandez en el seu 2n judici pels fets de la Vaga General del 8 de Novembre del 2017.

dimarts 6 de juliol

a l'Audiència Nacional espanyola comença el judici contra els dos Mossos d'Esquadra que acompanyaven el president Carles Puigdemont en el moment en què va ser detingut a Alemanya el març del 2018. La Fiscalia espanyola els hi demana tres anys de presó per encobriment.

  • la Generalitat presenta un recurs contra la sentència a Marcel Vivet que rebaixa la petició de presó però continua acusant-lo dels fets. “Això que han fet no garanteix res, ni que se’m rebaixi la pena ni que no hagi d’ingressar a presó”, ha dit Marcel Vivet.
  • el govern de la Generalitat presenta la fórmula per a donar cobertura a la trentena d’ex-alts càrrecs a qui el Tribunal de Comptes espanyol exigeix que paguin 5,4 milions d’euros abans del 21 de juliol: l’activació, via decret, d’un Fons Complementari de Riscs dotat inicialment amb deu milions d’euros.
  • la Caixa de Solidaritat fa una crida a fer-hi aportacions per si l’estat espanyol tomba el fons de compensació als represaliats. L’ANC i Òmnium aplaudeixen la creació del fons, però avisen que és una solució provisional i que pot durar poc temps.

dimecres 7 de juliol

  • els Mossos d’Esquadra detenen l’Òscar per no haver comparegut en les citacions del jutjat de Girona que investiga el tall de l’AP-7 a Salt, i el condueixen fins als jutjats. Es nega a declarar i surt en llibertat amb càrrecs, acusat de desordres públics.

dijous 8 de juliol

  • el president Carles Puigdemont presenta un recurs contra la fiança que li reclama el Tribunal de Comptes espanyol. Demana que s’anul·li perquè té reconeguda la immunitat com a eurodiputat.
  • en l’última sessió del judici a l’Audiència espanyola contra els dos mossos que acompanyaven el president Carles Puigdemont a Alemanya quan va ser detingut el març de 2018, la fiscalia rebaixa a un any i sis mesos la petició de presó per un delicte d’encobriment.

divendres 9 de juliol

  • al Capitole de Tolosa del Llenguadoc es fa la vetllada 133, en solidaritat amb els represaliats politics catalans, amb una celebració per l’alliberament dels 9 presos polítics.
  • I acabem amb un dels + de 3.300 encausats : Joel Muñoz, un jove de Vila-rodona , acusat de danys informàtics i revelació de secrets. La Guardia Civil el considera autor d’atacs a més d’un centenar de pàgines web relacionades amb el govern espanyol, els mesos posteriors a l’1-O per protestar contra la repressió. La Fiscalia espanyola li demana 18 anys de presó.

 

 La setmana entrant als Banys

95 web

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal