cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Hora 77 amb Jaume Alonso-Cuevillas

Jurista, economista, avui diputat i secretari a la Mesa del Parlament de Catalunya, en "JACS" ha participat a l'hora solidària 77

77è dijous que manifestem la nostra solidaritat amb tots els presos, exiliats i els fins ara 3.000 represaliats polítics catalans.

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

dijous 4 de març

  • 17a hora solidària que fem de casa estant, amb la participació de la consellera Dolors Bassa poc abans que torni a la presó del Puig de les Basses. Agraeix el treball que s’ha fet a Catalunya Nord i en concret el que fa el Comitè de Solidaritat amb la seua hora solidària, parla d’ella i de la presó, reconeix que hi hagut moments molt difícils, amb molta pressió i que ha pogut aguantar gràcies al suport de la gent que mai ha mancat. Sobre les passades eleccions diu : « hem guanyat als del 155 » i es mostra confiada en que s’arribarà a acords per fer un govern independentista amb ERC, JuntsXCatalunya i la Cup.

divendres 5 de març

  • 52 exeurodiputats, representant diferents partits i ideologies , signen una carta conjunta per instar a la Unió Europea que aturi tot el procés per aixecar la immunitat de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comin. També ho ha fet el grup de diputats del parlament finlandès que formen part de l'intergrup Amistat amb Catalunya. I l'exprimer ministre de Malta i actualment eurodiputat socialista Alfred Sant anuncia que votarà en contra del suplicatori.
  • nova compareixènça davant els jutjats de Figueres de persones d’arreu de Catalunya, citades pels talls de l’autopista del novembre 2019. Al carrer es fa una concentració de suport. Alerta Solidària denuncia de nou l'abús d'impedir que la gent d'arreu del territori faci les declaracions per videoconferència com la norma, arran del Covid, estableix.

dissabte 6 de març

  • s’inaugura l’exposició « 55 urnes per la llibertat » a Reus, la 13ena ciutat on es presenta aquesta iniciativa del Comitè de Solidaritat Catalana. Una quarantena de persones hi assisteixen , entre elles el conseller Quim Forn, el primer dels presos a visitar l’exposició.

dilluns 8 de març

  • el plenari de l’eurocambra vota la proposta, aprovada a la Comissió d’Afers Legals, per a l’aixecament de la immunitat a Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comin, el resultat es coneixerà aquest dimarts.

dimarts 9 de març

  • el Parlament Europeu retira la immunitat del president Carles Puigdemont i dels consellers Clara Ponsatí i Toni Comín , després del suplicatori enviat pel Tribunal Suprem espanyol . El resultat ha estat de 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions.
  • una seixantena de representants de la societat civil europea, eurodiputats i exeurodiputats denuncien davant Ursula Von der Leyen –presidenta de la Comissió Europea – i David Sassoli –president del Parlament Europeu– l’aixecament de la immunitat parlamentària dels eurodiputats catalans a l’exili.
  • el jutge de vigilància penitenciària suspèn el tercer grau dels presos polítics dels Lledoners: Jordi Sànchez, Jordi Cuixart , Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva. Tornen aquest mateix dimarts a la presó i no en podran sortir per treballar.
  • es fan concentracions davant de la presó dels Lledoners, per acompanyar els presos polítics, i a la places de pobles i ciutats del país. A Girona 250 persones es concentren a la plaça del Vi.

dimecres 10 de març

  • una trentena de batlles, dels municipis dels dos costats, afectats pel tancament dels passos fronterers, signen una carta conjunta als governs francès i espanyol exigint la seua reobertura. Per aquest diumenge es prepara una gran concentració amb el lema ‘Esborrem la frontera‘ a les 11 del matí, al pont de Riu Major, entre Maçanet de Cabrenys i Costoja .

dijous 11 de març

  • Meritxell Serret , la consellera a l’exili a Brussel.les des del 2017, compareix voluntàriament davant del Tribunal Suprem espanyol a Madrid, per mor de regularitzar la seua situació processal. Després de la compareixença, el Suprem l’ha deixada en llibertat .

Cronologia Berenguer Ballester

Vídeo de l'hora solidària

Cronologia (Berenguer), Dies de presó (Inès), Invitat (JACS), cançó (Ramon Gual), Els Segadors (cantants i músics nord-catalans)

La setmana entrant acollirem la consellera legítima, i eurodiputada Clara Ponsatí

78

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal