cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Dolors Bassa a l'hora 76

La Consellera d'educació Dolors Bassa ha estat l'invitada de l'hora solidària del 4 de març. La fermesa i la dignitat han acompanyat les quasi 60 minuts de l'acte.

Vídeo

CRONOLOGIA (4 de març) 76è dijous que manifestem la nostra solidaritat amb tots els presos, exiliats i els fins ara 3.000 represaliats polítics catalans.

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

dijous 25 de febrer

  • 16a hora solidària que fem de casa estant, amb la participació del militant independentista Jordi Puig que del desembre 2018 a l’abril 2019 va fer 2,000 km en cadira de rodes recorrent tots els Països Catalans, en defensa de la República i en solidaritat amb els presos polítics i exiliats. Jordi Puig parla de la importància de les mobilitzacions individuals al costat de les col.lectives, de com és viscut el procés independentista catala des de Mallorca a on viu des de fa 20 anys, i envia un missatge de força i de perseverança.

divendres 26 de febrer

  • concentració a les portes dels Jutjats de Figueres en suport a les 22 persones citades pels talls de l’autopista al Pertús, a la Jonquera i Salt el novembre del 2019.
  • Unitat Catalana convoca una manifestació contra el tancament de les carreteres que tallen el nostre país en dos. El 14 de març a les 11 del matí a Riumajor entre el Vallespir i l’ Empordà.

dissabte 27 de febrer

  • un centenar de joves d’organitzacions de l’esquerra independentista, com la Forja i el Sindicat d’estudiants dels Països Catalans, tallen per sorpresa la AP-7 a l’altura de Girona per reivindicar l'amnistia, l'autodeterminació i l'aturada de la repressió i animem a totes les organitzacions i entitats independentistes a fer accions de desobediència civil.
  • mobilitzacions a Barcelona, Girona, Mataró, Vic, Lleida, Tarragona i Sabadell contra la repressió, la llibertat de Pablo Hasél i pels drets socials.
  • unes desenes d’espanyolistes fan una concentració contra els talls a la Meridiana de Barcelona.

dilluns 1 de març

  • la Fiscalia es querella per desobediència contra els independentistes de la mesa del Parlament : el president Roger Torrent, el vice-president Josep Costa i els secretaris Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, per haver tramitat tres resolucions que reivindicaven el dret d’autodeterminació com a resposta a la sentència contra el procés. Poc després el vicepresident primer de la Cambra, Josep Costa, ha fet arribar la querella al Tribunal Europeu de Drets Humans.
  • la Fiscalia presenta un recurs al Tribunal Suprem espanyol contra el manteniment cautelar del tercer grau de Dolors Bassa i Carme Forcadell.
  • la Fiscalia presenta recurs d'apel·lació contra el sobreseïment que havia decretat el jutge, pels 7 independentistes perseguits per manifestar-se l'1 d'octubre de 2018 davant de la Borsa de Barcelona.
  • i fa 365 dies, un any, era el 29 de febrer del 2020 quan el president Carles Puigdemont i els consellers Clara Ponsati i Toni Comin tornaven a trepitjar terra catalana després de més de 2 anys d’exili per fer un miting de presentació del Consell per la República a Perpinyà davant de 200,000 persones.

dimarts 2 de març

  • la Fiscalia presenta també un recurs al Tribunal Suprem espanyol contra el tercer grau dels presos polítics dels Lledoners.
  • vist per a sentència el judici contra en Marcel, militant d’Arran jovent, detingut l’octubre del 2019 en una intervenció policíaca contra els manifestants que tallaven l’avinguda Meridiana de Barcelona.
  • concentracio davant la presó del Puig de les Basses per dir bona nit a Dolors Bassa.

dimecres 3 de març

  • comença a Barcelona el judici a Marc Marsal, Jordi Matas, Tània Verge, Marta Alsina i Josep Pagès els membres de la Sindicatura Electoral del Primer d’Octubre. La Fiscalia els demana una pena de 9 mesos de presó per un delicte de desobediència i dos anys més de presó pel delicte d’usurpació de funcions públiques. Un centenar de persones es concentren per donar-los-hi suport, hi ha una vintena de juristes, magistrats i degans, vestits amb la toga , que els hi fan el passadis a l’entrada de la Ciutat de la Justrícia.

dijous 4 de març

  • el Parlament Europeu fa públic que la votació definitiva sobre la retirada de la immunitat a Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín serà el proper dilluns 8 de març , i el resultat se sabrà l’endemà, dimarts, a les nou del matí.

Berenguer Ballester

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal