cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

Jordi Puig a l'hora solidària 75

Avui hem sentit la veu de la saviesa d'un independentista de pedra picada...

El vídeo

Fa 2 anys en Jordi Puig recorria 2.200 km pels Països Catalans amb cadira de rodes. 2.200 km i centenars d'encontres amb catalans convençuts que la llibertat és la solució.

Al vídeo trobareu també la cronologia, la denúncia de la repressió, l'Estaca per Leslie Malet i els Segadors cantats al Casal de Perpinyà el 22 de setembre de 2017...

CRONOLOGIA (25 de febrer) 75è dijous que manifestem la nostra solidaritat amb tots els presos, exiliats i els fins ara 3.000 represaliats polítics catalans.

aquesta és la crònica dels darrers 7 dies :

dijous 18 de febrer

  • 15a hora solidària que fem de casa estant, amb la participació del conseller Jordi Turull poc abans que hagi de tornar a la presó dels Lledoners. Agraeix repetidament el treball fet per la gent del Nord que va permetre fer el referendum de l’1 d’Octubre del 2017. Turull es mostra esperançat sobretot per la persistència de la gent tot i que no es perdona la manca d’entesa entre els partits independentistes.

divendres 19 de febrer

  • « Govern independentista ara, per la urgència social i nacional » és la convocatoria que fa l’Assemblea pel diumenge 28 de febrer a la plaça de Catalunya de Barcelona.

dissabte 20 de febrer

  • Òmnium Cultural, amb un centenar de persones investigades, encausades o jutjades, celebra una trentena d'actes en una vuitantena de llocs per reclamar una llei d'amnistia com a única solució per als presos polítics i exiliats i “l’inici de la solució del conflicte” .

dilluns 22 de febrer

  • aquest dilluns i dimarts la Comissió d’Afers Legals del Parlament Europeu vota sobre el suplicatori que el Tribunal Suprem espanyol ha demanat perquè es retiri la immunitat que tenen com a eurodiputats el president Carles Puigdemont i els conseller Clara Ponsatí Toni Comin. Per altra banda el president de la Comissió demana al president del Parlament David Sassoli que s’investigui la filtració sobre el suplicatori perquè “és una infracció d’extrema gravetat”
  • judici a Barcelona a Marcel Vivet. La fiscalia i la Generalitat li demanen una pena de cinc anys i nou mesos de presó. Vivet es va manifestar contra la violència de l'1 d'octubre enfrontant-se als policies espanyols que es manifestaven a Barcelona el setembre del 2018. Es fa una concentració de suport davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya .

dimarts 23 de febrer

  • el Comitè d’Afers Jurídics del Parlament Europeu demana l’aixecament de la immunitat als eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, per 15 vots a favor, 8 en contra i 2 abstencions. Ara el suplicatori passa a mans del ple del Parlament Europeu previst per la setmana del 8 de març.
  • el Jutjat de Vigilància Penitenciària no fa cas a la Fiscalia i acorda no suspendre l'aplicació del tercer grau de Dolors Bassa i Carme Forcadell a l'espera de resoldre sobre el fons del recurs de la Fiscalia.
  • Edgar Fernández, portaveu del secretariat nacional de la CUP, és detingut perquè declari al jutjat de Reus per les protestes contra la sentència . Havia estat citat pel jutge, però no s’hi va presentar. Després d’una hora ha estat alliberat.
  • la fiscalia demana al Tribunal Suprem espanyol que revoqui l’absolució de l’exregidor de Badalona José Téllez i mantingui la primera condemna a una multa de 4.380 euros per desobediència. Pocs dies abans del referèndum de l’1-O, Téllez va recriminar a la Guàrdia Urbana que confisqués uns cartells del referèndum i els va tornar als que els estaven penjant.

dimecres 24 de febrer

  • el jutge de vigilància penitenciària decideix de mantenir el tercer grau d’Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Jordi Sànchez. El cas de Joaquim Forn és pendent de resoldre’s per raons administratives.

Dijous 25 de febrer

  • el jutjat de vigilància penitenciària decideix no suspendre cautelarment el tercer grau de Joaquim Forn mentre estudia el fons del dossier.

Berenguer Ballester

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal